Meewerkstage Reporting

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Zit je in de eindfase van je universitaire studie en wil je werkervaring opdoen op het gebied van externe verslaglegging dan hebben we een leerzame en uitdagende plek voor jou! Bij de afdelingIFRS Reporting werk je mee aan de verslaggeving van ABN AMRO. Met je affiniteit met finance en financiële verslaggeving in het bijzonder is deze stage een geweldige plek om de bank te leren kennen en tegelijk jouw kennis in de praktijk te brengen.Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je werkt mee aan de ontwikkeling en coördinatie van het (half-)jaarverslag en kwartaalverslagen. Je krijgt de kans om actief verbeteringen te realiseren en zodoende onze financiële verslaggeving nog beter te maken. Jij vindt het leuk om de basis te leggen voor onze jaarrapportage over 2019. Hiervoor werk je samen met een breed scala aan stakeholders door de hele bank. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends. Belangrijke stakeholders voor het team zijn de Executive Board, Supervisory Board, Investor Relations, Controlling, Accounting, Risk Management, Asset & Liability Management, Treasury en Communication. Daarnaast heb je ookcontact met externe partijen zoals onze extern accountant enhet designbureau. Onze ambities zijn hoog. Daarnaast stellen de markt en de toezichthouderhoge eisen aan onze rapportages.

Heldere verwachtingen scheppen, meedenken, de business constructief uitdagen en verschillende belangen afwegen spelen hierbij een belangrijke rol.

Je werkomgeving

De afdeling IFRS Reporting bestaat uit de teams Consolidation en External IFRS Reporting en is onderdeel van Financial Accounting binnen Finance. Wij zijn enthousiast, proactief en ervan overtuigd dat het altijd beter kan. Binnen de afdeling krijg je veel ruimte om jouw persoonlijke kracht en kennis in te zetten en je hier verder in te ontwikkelen. Zo is het afhankelijk van je studierichting en persoonlijke voorkeuren mogelijk om vooral bezig te zijn met de ontwikkeling van onze volgende rapportage, maar ook om je te richten op het verbeteren van de processen en interne controles.

We werken veel samen met andere disciplines binnen de bank aanallerlei interessante vraagstukken zoals de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving in het jaarverslag.

Je profiel

Wij zijn benieuwd naar jouw frisse blik en ideeën. Ben je nieuwsgierig naar het bankwezen en wil je leren hoe de rapportages tot stand komen? Weet jij verbeterideeën aan te dragen om deze vervolgens te realiseren in samenwerking met de stakeholders? Vind je het leuk om met collega's vanuit allerlei disciplines in gesprek te gaan? Dan komen we graag in contact met jou!

Check je profiel:

  • Je hebt jouw universitaire opleiding bijna afgerond, bij voorkeur in een (bedrijfs-)economische richting.
  • Je bent minimaal 5 á 6 maanden beschikbaar.
  • Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je bent minimaal 4 dagen in de week beschikbaar.

We bieden

Wij bieden jou een mooie, uitdagendestage, waar je een schat aan praktijkervaring opdoet in een omgeving waar volop ruimte is om te leren en te groeien. We bieden een marktconforme stagevergoeding en goede begeleiding. De startdatum voor de stage is in overleg te bepalen.

Wat kan jij eruit halen:

  • Vanuit een helicopterview leren wat er speelt bij verschillende onderdelen van de bank.
  • Kans om opgedane kennis en vaardigheden toe te passen in de praktijk.
  • Vrijheid om met frisse inzichten te komen.

Stage lopen bij ABN AMRO betekent nog beter worden in wat je doet. ABN AMRO investeert veel in de opleiding en de persoonlijke ontwikkeling van jong talent. Stages spelen hierbij een belangrijke rol. Het is dé manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen. Daarnaast leer je ABN AMRO écht kennen. Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar ook om het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs, organiseert regelmatig inhoudelijke en sociale evenementen waar je elkaar en de bank beter leert kennen.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature en stuur dannu je CV en motivatiebrief naar: Roger Reutelingsperger, Closing lead IFRS Reporting: roger.reutelingsperger@nl.abnamro.com.Wij maken graag kennis met je.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages