WO meewerkstage Sustainable Project Finance

Organisatie
ING
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Meewerkstage ING Grootzakelijk Projectfinanciering (april 2019)

Als Stagiair Sustainable Project Finance bij ING Grootzakelijk (regio Noord West) werk je mee in het Sustainable Project Finance Team waarin je gedetailleerde kennis gaat opbouwen over duurzame project financiering met een focus op grote zonne-stroomprojecten.

Binnen dit team ben je vanaf de acquisitie tot en met de financial close betrokken bij duurzame deals die bijdragen aan de energie transitie.

Wij zijn op zoek naar een proactieve, energiek en enthousiaste stagiair die wil werken in een interessante en dynamische en commerciële omgeving. Heb je een achtergrond in bijvoorbeeld bedrijfseconomie, finance, econometrie of wiskunde en ben je geïnteresseerd in complexe deals? Ben je daarnaast geïnteresseerd in kredietverlening en ben je analytisch? Dan is dit de stage die jou verder helpt in je ontwikkeling naar (finance) professional.

Wat je precies gaat doen?

Een paar belangrijke taken:

· Prospecting: je voert marktanalyses uit, maakt een acquisitie plan van aanpak, bereid hoogwaardige klantpresentaties/termsheets voor en benadert samen met het team deze partijen. Je gaat ook echt mee naar de klant en levert input bij deze commerciële gesprekken;

· Deal execution: na het verkrijgen van een mandaat werk je aan een financieel model en bied je ondersteuning op het inhoudelijk screenen van de contracten. Vervolgens schrijf je mee aan het financieringsvoorstel;

· Deal review: je zal werken aan het stroomlijnen van de deal reviews.

Jouw werkomgeving

Als Stagiair bij ING Grootzakelijk werk je vanuit ons kantoor in Amsterdam. Je maakt deel uit van een Client Service Team en specifiek van het regionale Sustainable Project Finance team, dat verder bestaat uit een Relatiemanager, een Lending Specialist, een Associate en diverse product specialisten. ING Grootzakelijk werkt voor klanten in het grootzakelijke segment. Allemaal klanten met een complexe productbehoefte en met complexe strategische vraagstukken. Werken binnen ING Grootzakelijk betekent werken in een cultuur waarin het nemen van eindverantwoordelijkheid, het samenwerken in multidisciplinaire teams, vertrouwen op je collega’s en teambelang boven eigenbelang centraal staat. Het doel is om met elkaar op deze manier de allerbeste dienstverlening aan klanten te leveren.

Wij zoeken een analytisch sterke stagiair met de ambitie om in alles uit te blinken en onze klanten en het team te verrassen

Kort samengevat: je bent het neusje van de zalm. Je bent namelijk uitzonderlijk analytisch, vindt het heerlijk om met financiële modellen bezig te zijn en te optimaliseren, begrijpt en kan verbanden leggen door het lezen van juridische contracten, je bent nieuwsgierig naar nieuwe dingen en je wilt in alles uitblinken. Maar je hebt ook een sterke en prettige persoonlijkheid. Je kunt goed in een team samenwerken, je denkt in oplossingen, je neemt initiatief, je ondersteunt graag je collega’s in hun werk en altijd het beste doen voor klanten zit in je natuur.

Daarnaast:

· Volg je minimaal een WO-opleiding. Bijvoorbeeld Bedrijfskunde of -economie , Finance, Econometrie, Wiskunde.

· Ben je bijzonder vaardig in het werken met Excel en Powerpoint;

 

· Beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel in woord als in geschrift.

Wij bieden

· Een plek in een team dat haar bijdrage levert aan het verduurzamen van Nederland;

· Veel vrijheid in een uitdagende en leerzame omgeving binnen een high performance team;

· Een mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te profileren en specifieke kennis op te bouwen in project financiering;

· Een marktconforme stage vergoeding.

Meer weten of solliciteren?

Herken jij je in dit profiel en ben je op zoek naar een uitdagende meewerkstage met veel verantwoordelijkheden?

Heb je nog vragen over deze functie of over ING?

Neem dan contact op met Gino Schuur (Lending Specialist Project Financiering) via Gino.Schuur@ing.com of 06 11457583 of met Leroy Tsen (Relatiemanager Solar) via Leroy.Tsen@ing.com of 06 10641852

Wij maken graag kennis met je!

Let op: Om stage te kunnen lopen bij ING, moet je gedurende je gehele stageperiode ingeschreven staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages