Stage duurzaamheid - ASN Bank

Organisatie
Locatie
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

ASN Bank zoekt twee onderzoeks- en organisatietalenten die willen bijdragen aan de duurzame missie van ASN Bank. Past deze stage bij jou? Reageer dan op deze vacature!

Wat ga je doen
Je onderzoekt welke potentiële investeringen voldoen aan het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank. Daarnaast help je bij de uitvoering van projecten. Wil je je interesse in mensenrechten inzetten voor vrijheid van vakvereniging en het project leefbare lonen in de kledingindustrie? Of je interesse in de milieukant van duurzaamheid voor projecten op het gebied van biodiversiteit? Voor beide beleidsgebieden zoeken we een stagiair(e).

Mensenrechten
Als stagiair(e) met de focus op mensenrechten zal je voor ons een onderzoek gaan doen op het thema vakbondsvrijheid. Dit onderzoek richt zich op het risico op schendingen van vakbondsvrijheid in verschillende economische sectoren en in verschillende regio’s en landen in de wereld. Daarnaast verricht je diverse werkzaamheden binnen ons engagementtraject op leefbaar loon. Op dit thema werken we samen met tien andere investeerders binnen het Platform Living Wage Financials (www.livingwage.nl).

Biodiversiteit
Als stagiair(e) met de focus op biodiversiteit zal je voor ons een onderzoek gaan doen op het thema groen in de stad. In dit onderzoek kijk je naar de effecten van groen voor mens en biodiversiteit. Daarnaast onderzoek je bestaande en nieuwe financieringsvormen voor het realiseren van groen in de stad en doe je een concreet voorstel voor één van de afdelingen van de bank.

Wij vragen:

 • Je volgt een HBO- of WO-opleiding waarin je kennis hebt opgedaan over duurzaamheid (bijvoorbeeld klimaat en/of biodiversiteit), mensenrechten (zoals arbeidsrecht of internationale armoedebestrijding) en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Je staat op dit moment aantoonbaar ingeschreven voor een opleiding.
 • Je bent accuraat, flexibel en kritisch.
 • Je kunt zelfstandig werken en bent proactief.
 • Je bent nieuwsgierig en onderzoeksvaardig.
 • Je vindt het leuk om te plannen en te organiseren.
 • Je bent enthousiast over de idealen van ASN Bank.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed.
Startdatum en locatie
De stage duurt minstens 4 maanden (32-36 uur per week) en start bij voorkeur in september 2019. Je werkt op het kantoor van ASN Bank in Den Haag, dat goed te bereiken is met het openbaar vervoer.

Wat krijg je van ons?
De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Er is volop gelegenheid om te leren en jezelf te ontwikkelen. Verder krijg je een:

 • Aantrekkelijke stagevergoeding
 • Laptop en telefoon in bruikleen
 • Professionele begeleiding
 • Veel eigen verantwoordelijkheid
 • Een unieke werkervaring zodat jouw kans op starters droombaan vele malen groter wordt!

Over de stage
ASN Bank biedt je de kans om ervaring op te doen op het gebied van duurzaam bankieren bij het Expertise Centrum Duurzaamheid (ECD). Deze afdeling is verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank en de Volksbank. De afdeling doet ook het onderzoek dat noodzakelijk is om dit beleid uit te voeren.

de Volksbank
De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

ASN Bank
Sinds 1960 streven wij naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. We beheren voor ruim 645.000 klanten een totaal vermogen van bijna 14 miljard euro. Dit geld zetten we zorgvuldig uit in ondernemingen, overheden en projecten die goed zijn voor mens, dier en natuur. Zo stimuleren we duurzame vooruitgang. En zo maken we het voor onze klanten gemakkelijk om met hun geld een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. ASN Bank is een onderdeel van de Volksbank. Meer informatie: www.asnbank.nl.

Solliciteren?
Wil je solliciteren op deze vacature? Klik op de 'Solliciteren'-button en reageer uiterlijk 15 juni op deze vacature via het sollicitatieformulier van de Volksbank. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Sharon van Veen: sharon.vanveen@asnbank.nl.Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marissa Hardeman, Medewerker Recruitment, marissa.hardeman@devolksbank.nlof mobiel+31 6 53 94 03 79.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Den Haag

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages