Afstudeer- of meewerkstage WO Informatica Quantum Computing

Organisatie
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Volg jij een WO Informatica opleiding en wil je graag werkervaring opdoen in Quantum Computing? Wij bieden je die kans!

De stageopdracht:
Op internet en door banken worden encryptie algoritmes gebruikt die met de huidige stand van zaken voldoende veilig zijn. Het kost nu zeer veel rekenkracht om de beveiliging te kraken. Ook met de Wet van Moore zal het nog zeer lang duren voordat de benodigde rekenkracht zo snel en betaalbaar is, dat we ons zorgen moeten gaan maken. Echter, Quantum Computing kan ervoor zorgen dat de Wet van Moore zijn einde nadert. Hoewel dat nog jaren kan duren, is het verstandig om daar nu al over na te denken. In deze opdracht ga je kijken welke beveiligingsmaatregelen van de Volksbank door Quantum Computing geraakt kunnen worden en ga je alternatieven onderzoeken. Je doet ons voorstellen voor het implementeren van de alternatieven, waarbij de voorstellen eventueel ondersteund worden door een werkend prototype. Gezien de omvang van deze opdracht, kan deze opdracht worden gesplitst of door meerdere studenten worden uitgevoerd.

Benieuwd naar de ervaringenvan een IT werkstudent? Lees dandeze blog.

Wij vragen
• Je volgt een relevante wo- opleiding richting informatica
• Kennis van Quantum Computing, Quantum Encryptie, Quantum Encryption, of Security is gewenst.
• Enthousiasme en leergierigheid
• Uitstekend analytisch vermogen en kritische houding
• Goede communicatieve vaardigheden

Startdatum en locatie
Je kunt vanaf september starten met je nieuwe stage bij de Volksbank. Onze IT-afdeling is gevestigd aan Pettelaarpark 120 in Den Bosch.

Wat krijg je van ons?

  • Aantrekkelijke stagevergoeding van€700,- p/mnd
  • Reiskostenvergoeding
  • Laptop in bruikleen
  • Professionele begeleiding
  • Veel eigen verantwoordelijkheid

Onze organisatie
Een IT-bedrijf met de blik op de toekomst, dat zijn wij. Wij zorgen dat miljoenen mensen altijd en overal kunnen betalen en sparen of geld kunnen lenen om hun ambities waar te maken. We regelen dat de dienstverlening van merken van de Volksbank up-to-date blijft. Dat kan door stevig agile-teamwork tussen Value- en Platformteams én een constante honger naar vooruitstrevende technologie. In ons Artificial Intelligence Center of Excellence onderzoeken we de nieuwste technologieën als machine learning, artificial intelligence en blockchain. Andere teams werken aan cloud- en het gebruik van containertechnologie. Samen bouwen we aan de bank van de toekomst. Met ervaren rotten, jonge pioniers en managers zonder stropdassen. Naast hard werken en resultaten halen, vieren we ook onze successen. Met Bossche bollen natuurlijk, want we koesteren onze standplaats Den Bosch. Ook is er tijd voor ontspanning: even gamen op de Playstations, flipperen of tafelvoetballen. En op vrijdag kun je altijd ergens aansluiten voor een borrel.

de Volksbank
De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

Solliciteren?
Reageer op deze stageplaats door op de "sollicitatie button" te klikken. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nancy van de Wiel, Recruiter, via 06-12744063.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages