Manager ICT Intern Bedrijf

De Nederlandsche Bank

Stage informatie

Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type:

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Als manager van de afdeling ICT Intern Bedrijf ben je gesprekspartner voor het management van de afdelingen binnen het intern bedrijf van De Nederlandsche Bank. Samen met hen en hun informatiemanagers realiseer je met een team van 39 fte de maximale waarde van technologie en data. Je doorgrondt de strategie, de doelstellingen en de bedrijfsprocessen van het intern bedrijf en vertaalt deze naar ICT-oplossingen.

Zo doe je dat als Manager ICT Intern Bedrijf bij DNB

Je geeft direct leiding aan een sectiehoofd, een architect, een business analist, 4 projectleiders, een servicedelivery manager en indirect aan een groep van beheerders en een agile Sharepoint team met ontwikkelaars (onder verantwoordelijkheid van de teammanager). Je klanten maken veel gebruik van standaard pakketoplossingen en in toenemende mate ook van SaaS-diensten. Je bent een voortrekker in de transitie naar de cloud. De vernieuwing van het HR platform, de vervanging van de website en de diverse grote huisvestingsprojecten zijn belangrijke projecten waar je vanuit ICT sturing aan zult geven.

Wat ga je precies doen?

 • Je bent alert op ontwikkelingen in de externe- (o.a. wet- en regelgeving) en interne omgeving en ook in staat deze op daadkrachtige wijze te vertalen naar een visie, beleidsvraagstukken, operationele doelstellingen en -alternatieven ter voorbereiding op besluitvorming.
 • Je ontwikkelt veranderingsprocessen, implementeert en evalueert dit. Dit alles vanuit een projectmatige en klantgerichte of agile benadering.
 • Je bent in staat om de relatie tussen enerzijds strategische en operationele doelen en anderzijds daartoe benodigde middelen (financiën), mensen (human resource management en bedrijfscultuur) en processen te effectueren.
 • Jij sluit contracten af met derde partijen.

Hier doe je dat

De divisie ICT bestaat uit ruim 300 fte en is ingericht als een Internal Service Company. De divisie ICT is bezig met een transformatie gericht op het vergroten van de slagkracht en het realiseren van de digitale transformatie. Ook wordt er hard gewerkt aan de outsourcing van een deel van de ICT-functie. Het medewerkersbestand bestaat voornamelijk uit specialisten op het gebied van ICT, van MBO tot en met WO niveau en van alle leeftijden.

Als afdelingsmanager rapporteer je aan de divisiedirecteur ICT. Samen met de andere 6 afdelingsmanagers vorm je het managementteam. De afdeling heeft 19 interne en 20 externe fte. Er wordt nauw samengewerkt met de business en de andere ICT-afdelingen zoals Vendormanagement en het CIO Office.

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van het werk van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij in staat bent om verschillende managementstijlen in te zetten en hiertussen met gemak kan variëren. Als inspirerend manager stimuleer je je team, bevorder je de samenwerking met andere disciplines en manage je actief de performance van de medewerkers. Jij kunt de relatie met het domein laten groeien naar een ‘trusted partner’ niveau.

Verder ben jij gericht op samenwerken, je bent politiek sensitief. En stimuleert een lerende omgeving. Je hebt oog voor- en inlevingskracht voor urgentie bij de klant, je bent kostenbewust en volhoudend.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Academisch werk- en denk niveau.
 • Minimaal 10 jaar werkervaring binnen de ICT branche.
 • Minimaal 5 jaar (people) managementervaring en ervaring met het leiden van beheeractiviteiten.
 • Uitstekend conceptueel en beleids- en bedrijfsmatig inzicht.
 • Bij voorkeur kennis van en ervaring met strategie, doelstellingen en bedrijfsprocessen van het intern bedrijf (bijvoorbeeld facilitair management en huisvesting, beveiliging, inkoop, informatiediensten, financiën, HR, communicatie, ICT).
 • Een visie op, kennis van en ervaring met het beheren van pakketoplossingen en SaaS diensten.
 • Ervaring met en kennis van Agile/Scrum en Devops methodologieën.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 6.300,- en maximaal €9.000,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is. Waar je bovendien – afhankelijk van je functie – deels thuis kunt werken en waar we ons werk steeds vaker op een agile manier doen.

Solliciteer nu! Want bijdragen aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart… dat is werken bij DNB

Wil jij als afdelingshoofd ICT werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 5 maart 2019 een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Marijn Dijkink (hr adviseur) via 06 5282 9100 of met Mariska Debrichy (recruiter) via 06 3102 8499 / m.debrichy@dnb.nl. We vertellen je graag meer over wat werken bij DNB zo uniek maakt!

Bij de beoordeling van kandidaten gaan wij heel zorgvuldig te werk. Dat vinden wij als betrouwbare werkgever vanzelfsprekend. Tijdens deze selectieprocedure nodigen we je daarom uit voor een assessment centre.

Voor de screeningsprocedure is deze functie ingedeeld in profiel 2a, dit betekent dat er een justitieel antecedentenonderzoek plaatsvindt. Ook online screening kan onderdeel zijn van het proces. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Solliciteren.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding:

Meer stages

Stages