Meewerkstage Juridische Zaken

de Volksbank

Stage informatie

Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Voor onze afdeling Juridische & Fiscale Zaken zoekt de Volksbank enthousiaste student-stagiaires voor het Retail, Finance & Litigation, Corporate Affairs of Fiscale Zaken team!

Over de functie
De afdeling Juridische & Fiscale Zaken biedt jou een uitgelezen kans om uitgebreid met de werkzaamheden van een bedrijfsjurist bij een Nederlandse bank kennis te maken. Als student-stagiair word je betrokken bij de verschillende zaken van onze juristen. Je schrijft adviezen voor de juristen, denkt mee over vragen vanuit de organisatie, adviseert over klachtenafhandeling en processtukken of beoordeelt juridische documentatie. Daarnaast woon je besprekingen en eventueel zittingen bij en draai je mee met interne bijeenkomsten zoals teamoverleg, jurisprudentiebesprekingen of kennisbijeenkomsten.

Bijzonderheden
Wij bieden doorlopend plaatsen aan in ons Retail, Finance & Litigation, Corporate Affairs of Fiscale Zaken Team, zie onder Juridische en fiscale Zaken algemeen. Je kunt je eventuele voorkeur bij je sollicitatie aangeven. Heb je interesse, solliciteer dan tenminste 3 maanden van te voren.

Juridische en fiscale zaken algemeen
J&FZ adviseert de Volksbank en haar merken bij alle voorkomende juridische en fiscale aangelegenheden. Het doel is zoveel mogelijk intern af te handelen, waardoor op de meeste juridische aandachtsgebieden intern expertise aanwezig is. De afdeling adviseert de business over alle voorkomende vragen, voert rechtszaken en ondersteunt bij de implementatie van wet- en regelgeving. Als student-stagiair word je begeleid vanuit één van de teams, maar je kunt in overleg ook betrokken worden bij de werkzaamheden van de andere teams. Hierna vind je een toelichting op de werkzaamheden per team.

Corporate Affairs
Corporate Affairs adviseert op een breed scala van rechtsgebieden waaronder ondernemingsrecht in brede zin (vennootschapsrecht, corporate governance en de begeleiding van fusies, overnames en desinvesteringen), inkoop, IT en IE, privacy, arbeidsrecht en eigen vastgoed.

Finance & Litigation
Finance & Litigation adviseert onder meer de Finance afdeling van de bank, bijvoorbeeldover prudentieel toezicht, obligatie-uitgiftes en derivaten. De juristen ondersteunen daarnaast de afdelingen Bijzonder beheer en Veiligheidszaken en begeleiden gerechtelijke procedures. In het team zitten ook enkele advocaten die zelfstandig dergelijke procedures voeren. Verder behoren (zakelijke) financieringen en zekerheden ook tot het domein van dit team.

Retail
Retail ondersteunt de merken van de Volksbank bij de bancaire dienstverlening aan klanten op het gebied van sparen, betalen, lenen, hypotheken, verzekeren en beleggen. Het team adviseert over productvoorwaarden, reclame-uitingen, websiteteksten, productontwikkeling, klantintegriteit, klantcommunicatie, samenwerking met businesspartners en gedragstoezicht. Ook begeleidt ze onderzoeken van toezichthouders zoals de Autoriteit Financiële Markten en worden klachten van klanten behandeld, zowel intern als bij het Financiële Klachteninstituut KiFiD.

Fiscale zaken
Fiscale Zaken houdt zich bezig met de fiscaliteit omtrent de producten van de Volksbank (sparen, betalen, lenen, hypotheken, verzekeren en beleggen) alsmede van de Volksbank zelf op het gebied van de vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. De Volksbank heeft een convenant met de Belastingdienst en werkt onder de afspraken van het Horizontaal Toezicht, waarbij er constant gewerkt wordt aan het onderhouden en uitbreiden van het Tax Control Framework.
De afdeling heeft contact hierover met medewerkers van diverse afdelingen binnen de Volksbank en levert een bijdrage aan de vraag of de diensten en producten van de Volksbank de fiscale toets kunnen doorstaan. Je vindt het leuk om vaktechnische vragen uit te zoeken en kunt daarbij ook “out of the box” denken om tot de voor de Volksbank gewenste oplossing te komen.

Wat vragen wij?

 • Je volgt een WO opleiding rechten en bent bezig met je Master
 • Voor een stage bij Fiscale Zaken studeer je fiscaal recht of fiscale economie
 • Focus op en interesse in financieel recht, financiële dienstverlening of ondernemingsrecht. Dit blijkt bijvoorbeeld uit keuzevakken op het gebied van privacy, verzekeringsrecht, privaatrecht, financieel recht of ondernemingsrecht.
 • Hoge inzet en betrokkenheid.
 • Sterk analytisch vermogen.
 • Gericht op samenwerking, goede communicatie en oplossingen
 • Graag je cijferlijst toevoegen bij je CV

Wat krijg je van ons?

 • Aantrekkelijke stagevergoeding van €700,- p/mnd
 • Reiskostenvergoeding
 • Laptop in bruikleen
 • Professionele begeleiding
 • Veel eigen verantwoordelijkheid

de Volksbank
De organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, Regiobank en SNS, dat is de Volksbank. Met een balanstotaal van € 61 miljard is de Volksbank de vierde retailbank van Nederland. Groot genoeg om jouw persoonlijke ambities waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Door de korte lijnen zit je snel met beslissers aan één tafel. Onze cultuur is informeel en down-to-earth. Bij ons kun je jezelf zijn en werk je samen met een diverse club van zo’n 4.500 collega’s aan een omslag in de bankenwereld. Met lef, optimisme en innovatiedrang brengen wij de menselijke maat terug in bankieren. Dat wil zeggen dat we oprecht de belangen van mens, milieu en maatschappij voorop stellen en verantwoorde keuzes maken in onze bedrijfsvoering. Bouw jij mee aan de bank van de toekomst?

Solliciteren?
Reageer op deze vacatures door op de sollicitatie button te klikken. Laat je motivatie,cijferlijsten van betreffende studie, eventuele stagebeoordeling en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marissa Hardeman, Medewerker Recruitment, marissa.hardeman@devolksbank.nlof mobiel+31 6 53 94 03 79. Voor vragen over de inhoud van de werkzaamheden kun je contact opnemen met Anne-Marthe Stellingwerf, 030- 2915054.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages