Meewerkstage juridische zaken

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Voor onze afdeling Juridische & Fiscale Zaken zoekt de Volksbank enthousiaste student-stagiaire voor het Retail, Finance & Litigation, Corporate Affairs of Fiscale Zaken team!

Over de functie
De afdeling Juridische & Fiscale Zaken biedt jou een uitgelezen kans om uitgebreid met de werkzaamheden van een bedrijfsjurist bij een Nederlandse bank kennis te maken. Als student-stagiair word je betrokken bij de verschillende zaken van onze juristen. Je schrijft adviezen voor de juristen, denkt mee over vragen vanuit de organisatie, adviseert over klachtenafhandeling en processtukken of beoordeelt juridische documentatie. Daarnaast woon je besprekingen en eventueel zittingen bij en draai je mee met interne bijeenkomsten zoals teamoverleg, jurisprudentiebesprekingen of kennisbijeenkomsten.

Bijzonderheden
Wij bieden doorlopend plaatsen aan in ons Retail, Finance & Litigation, Corporate Affairs of Fiscale Zaken Team, zie onder Juridische en fiscale Zaken algemeen. Je kunt je eventuele voorkeur bij je sollicitatie aangeven. De stageperiode betreft drie maanden, fulltime (32 uur per week, met vrijdag als vrije dag). Minder uren is helaas niet mogelijk.
Startdatum is in overleg.

Juridische en fiscale zaken algemeen
J&FZ adviseert de Volksbank en haar merken bij alle voorkomende juridische en fiscale aangelegenheden. Het doel is zoveel mogelijk intern af te handelen, waardoor op de meeste juridische aandachtsgebieden intern expertise aanwezig is. De afdeling adviseert de business over alle voorkomende vragen, voert rechtszaken en ondersteunt bij de implementatie van wet- en regelgeving. Als student-stagiair word je begeleid vanuit één van de teams, maar je kunt in overleg ook betrokken worden bij de werkzaamheden van de andere teams. Hierna vind je een toelichting op de werkzaamheden per team.

Corporate Affairs
Corporate Affairs adviseert op een breed scala van rechtsgebieden waaronder ondernemingsrecht in brede zin (vennootschapsrecht, corporate governance en de begeleiding van fusies, overnames en desinvesteringen), inkoop, IT en IE, privacy, arbeidsrecht en eigen vastgoed.

Finance & Litigation
Finance & Litigation adviseert onder meer de Finance afdeling van de bank, bijvoorbeeldover prudentieel toezicht, obligatie-uitgiftes en derivaten. De juristen ondersteunen daarnaast de afdelingen Bijzonder beheer en Veiligheidszaken en begeleiden gerechtelijke procedures. In het team zitten ook enkele advocaten die zelfstandig dergelijke procedures voeren. Verder behoren (zakelijke) financieringen en zekerheden ook tot het domein van dit team.

Retail
Retail ondersteunt de merken van de Volksbank bij de bancaire dienstverlening aan klanten op het gebied van sparen, betalen, lenen, hypotheken, verzekeren en beleggen. Het team adviseert over productvoorwaarden, reclame-uitingen, websiteteksten, productontwikkeling, klantintegriteit, klantcommunicatie, samenwerking met businesspartners en gedragstoezicht. Ook begeleidt ze onderzoeken van toezichthouders zoals de Autoriteit Financiële Markten en worden klachten van klanten behandeld, zowel intern als bij het Financiële Klachteninstituut KiFiD.

Fiscale zaken
Fiscale Zaken houdt zich bezig met de fiscaliteit omtrent de producten van de Volksbank (sparen, betalen, lenen, hypotheken, verzekeren en beleggen) alsmede van de Volksbank zelf op het gebied van de vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. De Volksbank heeft een convenant met de Belastingdienst en werkt onder de afspraken van het Horizontaal Toezicht, waarbij er constant gewerkt wordt aan het onderhouden en uitbreiden van het Tax Control Framework.
De afdeling heeft contact hierover met medewerkers van diverse afdelingen binnen de Volksbank en levert een bijdrage aan de vraag of de diensten en producten van de Volksbank de fiscale toets kunnen doorstaan. Je vindt het leuk om vaktechnische vragen uit te zoeken en kunt daarbij ook “out of the box” denken om tot de voor de Volksbank gewenste oplossing te komen.

Wat vragen wij?

  • Je volgt een wo-opleiding rechten en bent bezig met je Master
  • Voor een stage bij Fiscale Zaken studeer je fiscaal recht of fiscale economie
  • Focus op en interesse in financieel recht, financiële dienstverlening of ondernemingsrecht. Dit blijkt bijvoorbeeld uit keuzevakken op het gebied van privacy, verzekeringsrecht, privaatrecht, financieel recht of ondernemingsrecht.
  • Hoge inzet en betrokkenheid.
  • Sterk analytisch vermogen.
  • Gericht op samenwerking, goede communicatie en oplossingen
  • Graag je cijferlijst toevoegen bij je cv

Solliciteren?
Reageer op deze vacatures door op de sollicitatie button te klikken. Laat je motivatie,cijferlijsten van betreffende studie, eventuele stagebeoordeling en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Vera Reidinga, vera.reidinga@devolksbank.nl of 06 539 40 379 Voor vragen over de inhoud van de werkzaamheden kun je contact opnemen met Marion de Ruijter, marion.deruijter@devolksbank.nl of 06 124 79 916

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages