Meewerkstage Accounting, Reporting & Control

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Als jij het leuk vindt om kennis op te doen van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van bancaire regelgeving en als een spin in het web bezig te zijn, dan is deze stageopdracht geknipt voor jou!

Als stagiaire bij de afdeling Accounting, Reporting & Control ga je samenwerken met 8 enthousiaste collega’s van Reporting Policies. De afdeling is verantwoordelijk voor het vaststellen van het IFRS- en Regulatory beleid dit houdt in dat we ons bezig houden met:

 • Interpretatie van de IFRS-richtlijnen bij de Volksbank vaststellen met het accounting manual
 • Geconsulteerd worden bij IFRS-vraagstukken en de verwerking ervan
 • Richtlijnen vanuit de toezichthouder (Basel, CRR, CRD, BRRD) bij de Volksbank vaststellen
 • Lead hebben in de implementatie van nieuwe standaarden en richtlijnen
 • Advisering boekhoudkundige processen, introductie nieuwe producten, wijziging processen toetsen aan richtlijnen
 • Participatie en advisering op het gebied van datamanagement
 • Coördinatie Finance Academy en het geven van presentaties

Daarnaast werk je thuis, zolang Covid-19 niet onder controle is. Meetings vinden in principe online plaats met incidentele afspraken op kantoor. Je werkzaamheden zullen hierop worden aangepast.

Gedurende de stage zal je je richten op 2 projecten:
Optimalisatie processen boekhoudkundige verwerking
 • Optimalisatie verantwoorden van de kostenadministratie
 • Optimalisatie accounting manual boekhoudkundige processen; definities uitvragen en opstellen van grootboekrekeningen en ook het helpen met vertalen van hoofdstukken naar het Engels
 • Participeren bij het introduceren van en onderhoud op de Startpagina Finance (systeemtechnische opdracht)
 • Participeren bij datamanagementprojecten op het gebied van referentietabellen, automatisering verbandscontroles gekoppeld aan boekhoudkundige processen
Participatie Finance Academy
Doel: Finance Academy coördineert, maakt en presenteert opleidingen binnen AR&C
 • Opstellen van korte kennissessies over financiële instrumenten volgens IFRS
 • Opstellen kleine boekhoudkundige kennissessies

Over de afdeling:

Reporting Policies is een afdeling met vakinhoudelijk specialisme op het gebied van verslaggevingsvereisten, IFRS en prudentieel. Daarmee is de afdeling ook de interne adviseur voor het management en andere onderdelen van de organisatie op dit vlak. Kerntaken van de afdeling zijn het vaststellen van het rapportagebeleid, gevraagd en ongevraagd advies geven op verslaggevingsvraagstukken en toetsing op naleving van wet- en regelgeving zoals CRR/CRD en IFRS voor de gehele Volksbank. De afdeling ondersteunt zowel de Finance als de Riskactiviteiten van de Volksbank.

De afdeling is verantwoordelijk voor het onderhouden van het IFRS Accounting Manual. Daarnaast heeft de afdeling een regiefunctie bij de implementatie van afdeling-overstijgende implementaties van IFRS en prudentiële wet- en regelgeving. Met het groter wordende belang voor niet-financiële informatie en integrated reporting, zal de afdeling Policies & Monitoring ook een steeds actievere rol krijgen in kaderstelling voor de rapportage over niet-financiële informatie en de aansluiting met management rapportages. Ook wordt geparticipeerd in datamanagementtrajecten waarbij onze focus ligt op een juiste interpretatie van wet- en regelgeving.

Jouw kwaliteiten :
 • Een HBO opleiding in de richting Financieel / accountancy / bedrijfseconomisch / Control
 • Uitstekend analytisch vermogen en kritische houding
 • Flexibele instelling ten aanzien van werkzaamheden
 • Goede mondelingen en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels)
 • Pro - actieve werkhouding, enthousiasme en leergierigheid
 • Vakken als boekhouden en externe verslaggeving zijn een pré

Wat krijg je van ons?:

De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Er is volop gelegenheid om te leren en jezelf te ontwikkelen. Verder krijg je een:
 • Aantrekkelijke stagevergoeding van €600,- p/m o.b.v.36 uur p/w
 • Laptop in bruikleen
 • Professionele begeleiding
 • Veel eigen verantwoordelijkheid
Solliciteren?:

Wil je solliciteren naar deze stage? Klik op de sollicitatiebutton en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Corina Baetsen op 06 53 88 86 68. Voor vragen rondom het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Vera Reidinga, corporate recruiter op 06 538 40 379 of vera.reidinga@devolksbank.nlDit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages