Meewerkstage Non Financial Risk

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Over de stage
In deze meewerkstage ondersteun je de risk managers met het uitvoeren van (data-) analyses, opzetten van rapportages en uitvoeren van ad-hoc onderzoeken. Afhankelijk van actualiteit kan de inhoud van de opdracht verschillend zijn, maar alle opdrachten bieden je een kans om meer van het vakgebied te leren kennen. Een deel van je stagetijd zal ingevuld worden door opdrachten & werkzaamheden die uit de clusters komen, maar we staan – naarmate de stage vordert – ook open voor eigen initiatief en input.Onderwerpen die hier voorbij zullen komen zijn Incident Loss Management, Risk Assessments, Control testing en beleidsmatige vraagstukken.

Wat vragen wij
Wij zoeken een student die past bij de Volksbank en zich thuis voelt binnen onze organisatie. Dit betekent dat je:

  • Een HBO- of WO-studie volgt in de richting van (bedrijfs-)economie/, sociologie/psychologie, rechten, geschiedenis of een beta-studie. Je zit minimaal in je 3e (WO) of 4e (HBO) jaar en bent minimaal 2 dagen per week beschikbaar;
  • Enthousiast en leergierig bent en aantoonbare affiniteit hebt met bancaire dienstverlening;
  • Beschikt over een analytisch vermogen en kritisch bent;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
  • Hebt gedegen kennis van MS Office (Word, Excel, PowerPoint);
  • Kennis van programmeertalen als R, Python en Matlab zijn een pre

Wat krijg je van ons?
De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Er is volop gelegenheid om te leren en jezelf te ontwikkelen. Verder krijg je een:

  • Aantrekkelijke stagevergoeding van €600,- p/m o.b.v. 36 uur p/w
  • Laptop in bruikleen
  • Professionele begeleiding
  • Veel eigen verantwoordelijkheid

Over de afdeling
De afdeling Operational Risk & Management Control (ORMC) is verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle non-financial risk management activiteiten binnen De Volksbank. Dit houdt in dat we op basis van risk management principes en technieken, inzicht verkrijgen van de operationele risico's van De Volksbank. Deze risico's i.s.m. andere afdelingen mitigeren en voortgang van beheersing monitoren en hierover rapporteren. De afdeling ORMC maakt onderdeel uit van het CRO-domein.

de Volksbank
De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

Solliciteren?
Solliciteren? Klik op "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nathalie Beyazkaya, Stagiaire Recruitment 06-12081491.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages