HBO meewerkstage Junior Editor

Organisatie
ING
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Periode
Type
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Ben jij een nieuwsgierige, creatieve verhalenmaker met een scherp oog voor de actualiteit? Dan is ING op zoek naar jou!

Wij zoeken een enthousiaste stagiair die in de rol van junior editor ING wil ondersteunen bij onze dagelijkse redactionele producties.

Hoe ziet jouw dag eruit? Je gaat werken in het Editorial Squad van het Center of Expertise Communicatie. Daarbij ga je op zoek naar actuele en verrassende geldverhalen. Onder begeleiding van jouw stagebegeleider ga je journalistieke producties maken en verrijken, zowel inhoudelijk als in vorm. Deze producties zijn kort, relevant, snappy en informatief.

Een greep uit de taken zijn:

 Bijwonen van de dagelijkse redactie stand-up;

 Insteek bedenken voor koppeling van (bestaande) content aan de actualiteit;

 Ophalen van de benodigde inzichten en informatie;

 Mede-bepalen van de publicatievorm;

 Schrijven en/of redigeren van een artikel of blog, of

 Filmen en monteren van een korte nieuwsvideo, of

 begeleiden van een infographic en andere visuals;

 Plaatsen en strategische verspreiding van content;

Kortom: vanaf begin tot eind ben je betrokken en/of verantwoordelijk voor de redactionele productie van een of meerdere items. Die items vind je hier: https://www.ing.nl/de-ing/achtergronden/index.html, maar bijvoorbeeld ook op https://www.youtube.com/user/INGnl

Je werkomgeving

Bij ING Communicatie heerst een informele sfeer. Er wordt snel geschakeld en er is veel ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten. Geen dag is hetzelfde, soms is dat hectisch en druk en er is ruimte om stoom af te blazen. Er wordt dus ook veel gelachen.

ING staat midden in de maatschappij, wat ook betekent dat er veel actuele onderwerpen zijn die linken aan ING. We hebben veel kennis in huis over de economie, beleggen, zakendoen, betalen, digitale oplossingen voor klanten en sponsoring van bijvoorbeeld cultuur, voetbal, golf en Amsterdam Pride.

Wat zoeken wij in jou?

Je volgt een HBO opleiding Journalistiek of Media, Informatie en Communicatie, Communicatie & Multimedia Design, Grafische Vormgeving of misschien studeer je aan de Filmacademie. Je bent je aan het specialiseren en je bent in staat om in sneltreinvaart een verhaal te maken met een kop en een staart. Schrijvend, filmend, radio-makend (podcast) het kan van alles zijn. Daarnaast kennen de reguliere social media kanalen geen geheimen voor jou en weet je die op een visueel aantrekkelijke manier in te zetten. Deze stage is een meewerkstage, waarbij ruimte is voor (afstudeer)onderzoek. Samen met jouw stagebegeleider geef je invulling aan beide aspecten.

Herken jij jezelf in het volgende profiel:

 Je bent flexibel en hebt geen 9-5 mentaliteit;

 Je bent nieuwsgierig en je pakt aan;

 Je kunt zelfstandig werken en durft verantwoordelijkheid te nemen;

 Goede communicatieve vaardigheden;

 Je hebt een vlotte pen;

 Je bent creatief;

 Het is een pré als je ervaring hebt met video editing programma’s en/of Photoshop

Deze stage is beschikbaar vanaf februari 2019. Wij vragen voor de meewerkstage van ING commitment voor een volledige werkweek van 36 uur waarin voldoende ruimte wordt gegeven voor een (afstudeer)stageopdracht.

Geïnteresseerd? Mail jouw CV en motivatie naar arjen.boukema@ing.com

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding:

Meer stages