WO stage - Informal Investing - ING Private Wealth & Asset Management

Organisatie
ING
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

ING zoekt:

Een enthousiaste en ondernemende WO stagiair voor het Informal Investing team van ING voor een periode van 5-6 maanden. Ben jij in staat finance met ondernemerschap te combineren? Dan zijn wij naar jou op zoek!

Vanuit ING Informal Investing koppelen we investeerders aan jonge snelgroeiende ondernemingen. Binnen het team van Informal Investing werk je mee aan de verbetering van deze dienstverlening aan vermogende relaties. Samen met het Informal Investing team zoek je proactief naar interessante snelgroeiende ondernemingen met een kapitaalbehoefte en beoordeelt of deze start-ups passen binnen ons netwerk van investeerders. Ook ben je verantwoordelijk voor het organiseren van interessante meetups waarin deze ondernemers hun plan pitchen voor potentiële investeerders. Daarnaast krijg je ruimte om zelf ideeën en suggesties aan te dragen en op te pakken. Je bent kortom medeverantwoordelijkheid voor het goed lopen van onze Informal Investment afdeling.

Je werkomgeving:

ING Informal Investing valt binnen de afdeling ING Private Wealth & Asset Management (PWAM). Binnen PWAM bedienen wij een selecte groep van vermogende particulieren (eigen vermogen > €25 mln.) met veelal maatwerk en specialistische dienstverlening vanuit verschillende vakgebieden. Denk hierbij aan financieringen, beleggen, sparen en fiscaliteit.

Het kantoor van ING PWAM is gevestigd op de Herengracht in Amsterdam. Vanuit dit kantoor zal je dan ook werken om de investeerders en start-ups te bedienen. Daarnaast zal je veel samenwerken met andere afdelingen binnen de bank, zoals de Tribe Private Banking.

Dit ga je doen:

 • Het proactief sourcen en selecteren van start-ups die wij via ons digitale platform en bijeenkomsten koppelen aan onze investeerders.
 • Het organiseren van bijeenkomsten waarin start-ups pitchen voor een groep potentiële investeerders.
 • Het verder ontwikkelen van de bestaande dienstverleningen aan de klanten, zoals de Angel Academy (opleidingsprogramma voor informal investors), en het opzetten van nieuwe evenementen en partnerships.
 • Je draagt de medeverantwoordelijkheid om vanuit ING de start-ups in Nederland nog beter te gaan bedienen.
 • Je krijgt ook een kijkje in de keuken bij de anderen afdelingen binnen PWAM.
 • Naast hard werken speel je af en toe een potje tafeltennis, doe je mee met de wekelijkse bootcamp of andere terugkerende leuke activiteiten.

Wie ben jij?

 • Je volgt een opleiding in de richting van Finance, Economie, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, of een andere opleiding en je hebt sterke affiniteit met de genoemde werkzaamheden.
 • Je hebt affiniteit met business development.
 • Je bent in staat zowel op abstract niveau mee te denken als praktisch aan de slag te gaan.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je bent resultaatgericht, flexibel en accuraat. Je werkt dan ook goed samen met je collega’s, maar durft zelf initiatief te nemen en voor je eigen ideeën op te komen.
 • Affiniteit met start-ups is een pre.
 • Affiniteit met finance is een pre.

Samen met je stagebegeleider verdeel je de 36 uur over de week. Je kunt jouw stage dus goed combineren met eventuele verplichtingen die je hebt voor je opleiding.


Solliciteren of eerst meer weten?
Weet jij nu al dat je stage wilt lopen bij ING? Solliciteer dan door je CV en motivatiebrief op te sturen naar Francine.Snoek@ing.com.


Heb je nog vragen over deze stage of wil je meer weten over ING als werkgever? Neem dan contact op met Francine Snoek (06 83 64 98 01).


Let op: Om stage te kunnen lopen bij ING, moet je gedurende je gehele stageperiode ingeschreven staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding:

Meer stages