HBO/WO Afstudeerstage Data Analytics

Organisatie
ING
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Periode
Type
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Stage Data Analytics

Wil jij fact based werken bij een bank die hierin vooroploopt tot de norm maken? En zorgen dat klanten en collega’s profiteren van inzichten uit data? Wil je er bovendien aan bijdragen dat ING hierin koploper blijft? Dan is deze (afstudeer)stage bij onze 1-1 Analytics tribe je op het lijf geschreven!

Binnen ING Domestic Bank investeren we doorlopend in innovaties op het gebied van Data Analyse. Met deze stage kun je een belangrijke rol spelen in het kwantificeren en het optimaliseren van het effect van onze marketingacties.

De opdracht

ING Private Banking maakt gebruik van een lead management systeem. Dit lead management systeem zorgt ervoor dat relaties op basis van bepaalde triggers worden benaderd. Op dit moment zijn er ca. 200 triggers die gescoord worden voor alle klanten die hiervoor in aanmerking komen. Dit gebeurt op basis van het succes (=conversie) van deze triggers in het verleden. Een private banker ontvangt ca. 5 leads per week en zorgt voor de opvolging. Deze leads kunnen bestaan uit meerdere triggers, tot maximaal 5 per lead.

Tijdens deze stage ga je aan de slag met onder andere volgende vraagstukken:

  • Wat is de commerciële waarde van een uitgeleverde lead?
  • Welke combinaties van leads zorgen voor de hoogste conversie? Welke triggers zijn hierin het belangrijkst?
  • Hoe verdelen we leads in het land rekening houdend met capaciteit van bankers en rentabiliteit van de klanten?
  • Voor welke leads kiezen we een ander kanaal (internet, email…) in plaats van de banker?

Door het beantwoorden van deze vragen stel je ING in staat om effectievere leads uit te leveren, wat zal leiden tot tevredenere klanten, hogere omzet en lagere kosten.

Jouw werkomgeving

ING Domestic Bank heeft de stap gezet naar een nieuwe organisatie die gebaseerd is op het Spotify-model en volledig conform het Agile gedachtegoed werkt. Zie voor meer info over de nieuwe werkwijze van ING Domestic Bank:http://www.ing.jobs/Nederland/Over-ING/Wat-ING-biedt/Agile-werken.htm.

Je komt te werken binnen de Tribe Private Banking. Werken bij ING Domestic Bank betekent werken in een zeer dynamische en innovatieve omgeving, waar het de ambitie is om koploper te zijn en te blijven in het (internationale) bankwezen.

Wij zoeken:

Een enthousiaste afstudeerder die ING helpt de beste te worden in marketing and customer data analytics.

Je bent nieuwsgierig en doorlopend op zoek naar vernieuwing en innovatie binnen je vak- en aandachtsgebied. Verder onderschrijf je de waarden van ING, vind je het vanzelfsprekend je in je werk ook naar deze waarden te gedragen en ben je net als alle ING medewerkers bereid de bankierseed af te leggen. Zie voor meer informatie hierover

http://www.ing.jobs/Nederland/Over-ING/Ook-dit-is-ING/ING-Waarden.htm

Daarnaast heb je:

  • Een achtergrond in wiskunde, technische bedrijfskunde, econometrie of een vergelijkbare functie
  • Ervaring met databases, SQL, Python/R
  • Een grenzeloze passie voor data!

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding:

Meer stages