HBO/WO (meewerk) stage Kwaliteit & Risk Adviesteam Kantoren

Organisatie
ING
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Periode
Type
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

HBO/WO (meewerk)stage

Gezocht: Enthousiaste en leergierige student die ervaring wil opdoen met operationeel risicomanagement, ICT en/of data science bij de meest innovatieve bank in de financiële sector, een versterking voor ons team Kwaliteit & Risk in de Kantoren organisatie van onze bank. Menselijk contact, dat maakt het verschil binnen het kantorennetwerk! Wij geloven dat de klant het allerbeste geholpen wordt door de mogelijkheden van bankieren naadloos te combineren met de kracht van onze adviseurs en bankers om te raken en te verbinden. Onze verrassende en persoonlijke aanpak maakt ieder bezoek tot een memorabele ontmoeting die de klant verder helpt zijn dromen en doelen te bereiken. In de huidige Kantoren organisatie werken we met circa 1.500 collega’s verdeeld over 4 regio’s met ~240 kantoren om de klant zo goed mogelijk verder te helpen.

Binnen het team Kwaliteit & Risk zul je een plekje krijgen bij de data scientists; Die houden zich bezig met het inzichtelijk maken van de risico’s vanuit de data, de risk monitoring. Daarnaast faciliteren wij de risk processen via SharePoint toepassingen en leveren we diverse dashboards op het gebied van Kwaliteit en Risk op aan het management. Een breed palet aan werkzaamheden waarin nog voldoende wensen voor verbetering liggen, jouw rol in het team kunnen we dan ook invullen zodat deze inhoudelijk aansluit op jouw ambities en achtergrond.

Binnen ING werken we volgens deagile werkwijze waarmee je veel verantwoordelijkheid hebt en zowel zelfstandig als met het team werkt. Je kunt dus veel bij ons leren. Dat doe je door mee te werken aan verschillende initiatieven en je verricht ondersteunende werkzaamheden op onze afdeling. Je standplaats is Amsterdam Zuidoost.

Jouw werkzaamheden:

Afhankelijk van jouw (studie)achtergrond zullen passende werkzaamheden in overleg worden bepaald, je kunt denken aan zaken als:

 • Meedraaien in uitvoering van data analytics werkzaamheden om risico’s in de processen inzichtelijk te maken (risk monitoring)
 • Automatisering van risk monitoring verder verbeteren
 • Meedenken in oplossingen en aanpassingen doorvoeren in de SharePoint risk processen zodat deze weer optimaal aansluiten op de business behoefte
 • Periodieke risicorapportages voor het management opstellen


Jouw profiel:

 • Je bent HBO/WO-student in een opleiding op het vlak van risicomanagement, ICT of data science (bijvoorbeeld (bedrijfs)wiskunde, econometrie, informatica of een andere relevante technische opleiding)
 • Programmeerervaring is een pré;
 • Je bent gedreven, enthousiast en leergierig;
 • Je werkt nauwkeurig;
 • Zowel in teamverband als zelfstandig functioneer je uitstekend;
 • Je bent minimaal zes maanden beschikbaar voor minimaal 2 dagen per week;
 • Beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

Wat bieden we jou?

ING zet de nieuwe norm voor digitaal bankieren, waarbij risico’s natuurlijk goed moeten worden gemanaged. Jij kan bijdragen aan het succes hierin. Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Daar staat natuurlijk een passende stagevergoeding tegenover. Wij bieden jou kansen om ervaring op te doen met risicomanagement en data science bij ING als koploper in de financiële sector. Met een goede stagevergoeding en ruime aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling, dragen wij bij aan een uitdagende stageperiode en bagage voor jouw toekomst.

Vragen?
Neem dan contact op met Suzanne de Vries via Suzanne.de.Vries@ing.nl.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding:

Meer stages