Stage Innovatie

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
6 - 12 maanden
Type
Meeloopstage
Vergoeding
Marktconform
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Heb jij de ambitie om een organisatie als De Nederlandsche Bank (DNB) verder te brengen met technologische innovaties? Dan is deze stage echt iets voor jou!

Onze samenleving digitaliseert in hoog tempo en nieuwe mogelijkheden voor de inzet van moderne technologie dienen zich op vrijwel elk vakgebied aan. Vanuit het innovatielab van DNB wordt er onderzoek gedaan naar de toepassing van verschillende technologieën binnen de processen van DNB. Denk hierbij aan onderzoeken op het gebied van Big data, Artificial Intelligence en Conversational Systems. Om dit proces te versterken zijn we op zoek naar een proactieve (bijna) afgestudeerde student met sterke interesse in innovatie.

De meewerkstage

Als innovatieonderzoek coördinator zal je verantwoordelijk worden voor het begeleiden van de ontwikkeling van Prototypes of van Proof of Concepts in het innovatielab. Binnen DNB krijg je alle ruimte om innovatie te realiseren. Omdat je in deze rol samenwerkt met collega’s vanuit de hele organisatie zal je snel een netwerk opbouwen. Ook stap je soms in diverse rollen, zoals Business Analist of Projectleider, hiermee krijg je de kans om verschillende vaardigheden te ontwikkelen. Je wordt direct betrokken en leert van de grote hoeveelheid kennis die aanwezig is. Tijdens je werkzaamheden werk je nauw samen met de innovatiemanager in het Innovatie lab.

Je werkzaamheden zullen bestaan uit:

 • Ondersteunen en coördineren van innovatie onderzoeken in het Innovatielab.
 • Meewerken aan innovatie onderzoeken.
 • Het versterken van het innovatienetwerk bij DNB.
 • Meewerken aan het organiseren van evenementen en communicatie uitingen.
 • Verbinding maken tussen nieuwe technologieën en de business.  

Doelgroep

Naast hands-on ondersteuning denk je ook actief mee over nieuwe communicatie uitingen, Innovatie-ideeën en events. Eigen inbreng en pro-activiteit worden zeer op prijs gesteld.

 • Je hebt affiniteit met de nieuwe technologieën zoals Conversational Systems, Big data en Artificial Intelligence.
 • Je hebt ervaring met het coördineren van initiatieven.
 • Je bent energiek, toont initiatief en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent niet bang om mensen te benaderen en snel een netwerk binnen DNB op te bouwen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je volgt een relevante WO studie voor deze stage. Meerdere studierichtingen hebben raakvlakken met onze werkzaamheden.

Afdelingsprofiel

De divisie ICT is verantwoordelijk voor de ICT voorziening van DNB. Naast de grote projecten wil ICT meer investeren in innovatie.

Bijzonderheden

Je bent beschikbaar vanaf 1 juni of 1 juli 2018 voor minimaal een half jaar (de exacte startdatum en stageperiode is in overleg). Je werkt daarbij 4 dagen per week. Een stage- en reiskostenvergoeding is beschikbaar. Tevens beschik je tijdens je stage over een laptop en mobiele telefoon. Het schrijven van een stagescriptie is mogelijk.

Meer informatie

Erik Teunissen, Innovatiemanager, e.teunissen@dnb.nl 

Stageverzoek indienen

Als stageverzoek ontvangen wij graag een compleet CV en drie redenen waarom we jou moeten kiezen als nieuwe Innovatieonderzoek Coördinator.

De procedure omvat een antecedentenonderzoek. Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 6 - 12 maanden

Type: Meeloopstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages