Meewerkstage financiële risico’s pensioenfondsen

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Meeloopstage
Vergoeding
Marktconform
Deze stage is niet meer vacant
Het Expertisecentrum financiële risico’s pensioenfondsen (FRP) binnen DNB is op zoek naar een enthousiaste kwantitatieve (econometrie/actuariaat) stagiair. FRP maakt deel uit van de divisie Toezicht pensioenfondsen. Een meewerkstage bij FRP biedt jou de unieke mogelijkheid om mee te draaien in het toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars: een dynamische wereld die jou volop kansen biedt!
 

De meewerkstage

Gedurende enkele maanden verricht je werkzaamheden binnen een afgebakend gebied. Je wordt hierbij begeleid door directe collega's uit het team.  Je werkzaamheden bestaan onder meer uit: 
  • Het uitvoeren van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken, op individuele instellingen of in de vorm van sector brede analyses.
  • Het opbouwen van analyse tools inclusief het verwerkingsproces van de onderliggende data.

Deze werkzaamheden geven je een breed beeld van het toezicht, maar je zult zeker meer dan eens de diepte in gaan bij complexere vraagstukken. In overleg zijn de werkzaamheden aan te passen op jouw persoonlijke interesses.

Functie-eisen

Je bent enthousiast, analytisch sterk en bezit schriftelijk en mondeling over goede communicatieve vaardigheden. Met jouw affiniteit voor de materie, “hands-on” mentaliteit en leergierigheid pik je zaken snel op.

  • Je bent een wo-student in de eindfase van je master econometrie of actuariaat of andere kwantitatief georiënteerde studie.
  • Je bent handig met Excel en bent in staat kwantitatieve materie snel te doorgronden.

Afdelingsprofiel

Binnen de afdeling staat teamwork hoog in het vaandel en je collega’s zijn altijd bereid jou nieuwe dingen te leren. FRP is verantwoordelijk voor de beoordeling van onder meer de gehele financiële opzet, het beleggingsbeleid, het risicomanagement en de governance van instellingen. Zo is de afdeling betrokken bij beleggingsonderzoeken, de evaluatie van herstelplannen van pensioenfondsen en de beoordeling van interne modellen voor Solvency II. FRP bestaat uit een betrokken en enthousiast team van kwantitatieve specialisten, uiteenlopend van beleggingsdeskundigen, risk managers tot actuariële experts.

Bijzonderheden

Je bent beschikbaar voor een stage van 3 tot 6 maanden, bij voorkeur 36 uur per week. De startdatum van deze stage is flexibel. Pas jij in dit geschetste profiel? Dan bieden wij jou de kans een brede en relevante stage-ervaring toe te voegen aan jouw CV. Je ontvangt een stagevergoeding van €460,- bruto op basis van een 36-urige werkweek.

Meer informatie

Bart Bos, afdelingsmanager FRP, 020 524 3331, m.b.bos@dnb.nl
Christa de Vries, campus recruitment, 06 310 28773, campusrecruitment@dnb.nl         

Stageverzoek indienen

Als sollicitatie ontvangen wij graag een motivatiebrief, een cv en relevante cijferlijsten.

Voor de screeningsprocedure is deze stage ingedeeld in profiel 2a, dit betekent dat er een justitieel antecedentenonderzoek plaatsvindt. Ook online screening kan onderdeel zijn van het proces. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze publicatie stellen wij niet op prijs.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Meeloopstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages