WO Stagiair Informal Investment & Financial Structuring

Organisatie
ING
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Periode
Type
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

ING zoekt…


Een enthousiaste en commerciële WO stagiair voor het Informal Investing team van ING.

ING Informal Investing valt binnen de afdeling Private Wealth & Asset Management (PWAM).

Binnen PWAM bedienen wij selecte groep van vermogende particulieren (eigen vermogen > €25 mln.) met veelal maatwerk en specialistische dienstverlening vanuit verschillende vakgebieden, zoals financieringen, beleggen, sparen en fiscaliteit.

Binnen het Informal Investing team werk je mee aan de verbetering van deze dienstverlening van ING aan deze vermogende relaties. Samen met het Informal Investing team zoek je proactief naar interessante snel groeiende ondernemingen met een kapitaalbehoefte. Ook ben je verantwoordelijk voor het organiseren van interessante meetups door het land heen waarin deze ondernemers hun plan pitchen voor potentiele investeerders.

Daarnaast krijg je ruimte om zelf ideeën en suggesties aan te dragen en op te pakken. Je draagt medeverantwoordelijkheid voor het goed lopen van onze Informal Investment afdeling.
We zijn doorlopend opzoek naar een stagiair voor een periode van minimaal 3 en maximaal 6 maanden. Uniek aan deze stage is dat je op strategisch niveau mag meedenken maar ook heel praktisch als een intrapreneur te werk gaat.

Dit ga je doen:

 • Het proactief sourcen en selecteren van de start/scale ups die wij via ons digitale platform en bijeenkomsten netwerken aan onze investeerders.
 • Het meehelpen ontwikkelen van nieuwe dienstverleningen aan de klanten zoals een academy tot informal investor.
 • Het organiseren van landelijke bijeenkomsten waarin start/scale ups pitchen voor een groep potentiele investeerders.
 • Je draagt de medeverantwoordelijkheid om vanuit ING de startups in Nederland nog beter te gaan bedienen.
 • Je krijgt ook een kijkje in de keuken bij de anderen afdelingen binnen PWAM.
 • Ook leer je over de ING Agile Way of Working en intrapreneurship binnen ING.
 • Naast hard werken speel je af en toe een potje tafeltennis, doe je mee met de wekelijkse bootcamp of andere terugkerende leuke activiteiten.

Je werkomgeving
Je werkplaats zal ons kantoor op de Herengracht zijn waar PWAM gevestigd is.

Je zal ook veel samen werken met de Startup Squad. Deze squad valt onder de Tribe Zakelijke Experience en Tribe Beleggen & Private Banking. Deze squad is verantwoordelijk voor het helpen van Startups binnen Nederland en werkt met veel verschillende teams en partijen samen.

Wie ben jij?

 • Je volgt een opleiding in de richting van Marketing, Economie, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Commerciële economie of een andere opleiding maar je hebt sterke affiniteit met de genoemde werkzaamheden.
 • Je hebt affiniteit met business development.
 • Je bent in staat zowel op abstract niveau mee te denken als praktisch aan de slag te gaan.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je bent resultaatgericht, flexibel en accuraat. Je werkt dan ook goed samen met je collega’s, maar durft zelf initiatief te nemen en voor je eigen ideeën op te komen.
 • Affiniteit met startups is een pre.
 • Affiniteit met finance is een pre.

Bepaal in overleg jouw werktijden. Samen met je stagebegeleider verdeel je de 36 uur over de week. Je kunt jouw stage dus goed combineren met eventuele verplichtingen die je hebt voor je opleiding.


Solliciteren of eerst meer weten?
Weet jij nu al dat je stage wilt lopen bij ING? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton.
Heb je nog vragen over deze stage? Of wil je meer weten over ING als werkgever? Neem dan contact op met Francine Snoek (06-83649801).


Let op: Om stage te kunnen lopen bij ING, moet je gedurende je gehele stageperiode ingeschreven staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding:

Meer stages