WO (afstudeer)stage bij ING Operational Excellence Consulting (Blackbelts)

Organisatie
ING
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zoek jij een stage waarbij je je onderzoek daadwerkelijk kunt implementeren in de praktijk en zo écht impact kunt maken? Ben je sterk in het uitvoeren van analyses, heb je goede sociale vaardigheden en wil jij tijdens je stage ervaren hoe het is om als junior consultant aan de slag te gaan? Ben je beschikbaar voor een periode van 4-6 maanden met een start op of na 1 januari 2021? Lees dan verder!

Een stage bij de Blackbelts: wat doe je dan?

De Blackbelts zijn de interne procesconsultants van ING. Als stagiair bij de Blackbelt afdeling van ING doe je onderzoek, gekoppeld aan een lopend Blackbeltproject. Zo zie je direct hoe resultaten van je stage ook worden gebruikt om de dienstverlening aan onze klanten en de ING te verbeteren! Om dit te bereiken werk je nauw samen met collega Blackbelts en acteer je op alle niveaus binnen de organisatie: van operationeel medewerker tot directie.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor een stage bij de Blackbelts, waarbij het behalen van concrete resultaten altijd voorop staat. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een onderzoek waarbij je een model maakt (of toepast) om verbanden of oorzaken in een grote dataset aan te tonen. Maar ook ander stages rondom het ontwerpen en implementeren van oplossingen zijn mogelijk. Wij denken altijd met je mee om een onderwerp te vinden wat aansluit bij de eisen vanuit je universiteit.

Enkele voorbeelden van eerdere stagetrajecten waarvan de ruim 8 miljoen klanten van ING dagelijks profiteren:

  • Scheduling optimalisatie in het ING mailingcentrum waarbij de doorlooptijd van poststukken met 5 dagen is gereduceerd;
  • Onderzoek waarin de klantselecties van advies gesprekken verbeterd is, waardoor de conversie naar verstrekte producten met 22 procentpunt verhoogd is;
  • Gamification project waarbij teams inzicht kregen in de voortgang op hun dagdoel, met hogere medewerker tevredenheid en 15% meer efficiëntie tot gevolg.

Klinkt goed: what’s in it for me?

Als stagiair ben je onderdeel van een leuk en professioneel team van ca. 30 Blackbelts. Als interne consultancy partij voeren we procesoptimalisaties uit, die direct invloed hebben op de klanttevredenheid. Ons hart gaat sneller kloppen van ingewikkelde data analyses, maar we zijn pas tevreden wanneer deze analyses daadwerkelijk leiden tot een verbeterd proces. Dit bereiken wij door middel van verschillende methodes zoals Lean Six Sigma en Operational Management.

Omdat we altijd bezig zijn met hoe dingen beter kunnen, vinden we het erg belangrijk om ook onszelf op persoonlijk en inhoudelijk vlak te blijven ontwikkelen. Er is daarom een breed programma aan interne trainingen om je kennis en vaardigheden te vergroten. Maar eigenlijk komt ontwikkeling overal terug: zo delen we op onze maandelijkse teamdag de lessons learned van projecten die zijn afgerond met elkaar en iedere Blackbelt staat altijd voor je klaar om je te helpen met je persoonlijke ontwikkelpunten.

Naast de mooie projecten die we doen, organiseren we ook veel sociale activiteiten met elkaar, bijvoorbeeld een gezamenlijke wintersport of teamborrels. Natuurlijk zorgen we ook voor een goede stagevergoeding.

Wie zoeken we?

Je hebt een sterk analytisch vermogen en cijfermatig inzicht om de juiste structuur aan te brengen in probleemstellingen, analyses uit te voeren en de juiste grondoorzaken en oplossingsrichtingen te selecteren. Dit combineer je met goede sociale vaardigheden. Daarnaast herken jij jezelf in het volgende profiel:

  • Je heb je VWO enuniversitaire bachelor behaald
  • Je studeert binnen één jaar af voor je masteropleiding ;
  • Je wilt een (afstudeer)stage doen voor 4 tot 6 maanden (full time) startende op of na 1 januari 2021;
  • Je wilt echt impact maken en daarvoor 100% presteren;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in zowel woord als geschrift (afstudeerrapport mag in het Engels);
  • Kennis van Lean Six Sigma en de financiële sector is geen vereiste.

Enthousiast? Solliciteer dan voor 30 november. We lezen in je brief naast je motivatie ook graag welke onderwerpen je interessant vindt en welke methodes vanuit je studie je zou willen toepassen tijdens je stage. Hierdoor kunnen we zien of er een match is tussen wat jij interessant vindt en de projecten die wij als Blackbelts doen! Wij nemenalleen sollicitaties met een CV en motivatiebrief in behandeling.

Heb je nog vragen over deze stage? Neem dan contact opmet Ilona van Spellen (06-10353754), blackbelts@ing.nl.

Meer weten over de Blackbelts: www.ing.nl/blackbelts

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages