Internal auditor RE

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Inhoud van de functie

Als internal auditor zet je in teamverband veelzijdige audits op en voer je deze mede uit. Dit betreffen voornamelijk financial audits maar ook operational audits naar het functioneren van de risicobeheersing op het hele werkterrein vanDNB.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden als internal auditor zijn:

 • Participeren in de EDP-audit op de systemen die ten grondslag liggen aan de belangrijkste financiële verantwoordingen van DNB en het in dit kader onderhouden van contacten met onze externe accountant en senior management van DNB.
 • Meewerken aan de uitvoering van operational- en IT- audits naar processen binnen DNB, het Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB) en het Single Supervisory Mechanism (SSM).
 • Bespreken van audit bevindingen met het verantwoordelijke senior management, hen overtuigen van de noodzaak van de risicobeheersing en monitoren op vasthoudende én realistische wijze de opvolging van aanbevelingen.
 • Volgen van en invulling geven aan recente ontwikkelingen op het terrein van auditing, EDP, informatiebeveiliging en risicobeheersing. Fungeren als volwaardig gesprekspartner op alle niveaus, rekening houdend met de ontwikkelingen in de internationale omgeving waarin DNB opereert.
 • Leveren van een proactieve bijdrage aan kwaliteitsverbeteringen binnen de afdeling.

Functie-eisen

Natuurlijk beschik je als internal auditor over een sterk probleem analytisch vermogen en ben je bekend met operationele planning en controle. Daarnaast weet jij jouw observaties om te zetten in bruikbare aanbevelingen die impact hebben. Je bent communicatief sterk, zowel in woord als schrift. Jouw karakter kenmerkt zich door een resultaat- en kwaliteitsgerichte houding, organisatiesensitiviteit, samenwerkingsgerichtheid, durf en ambitie om toegevoegde waarde te leveren.

 • Afgestudeerd RE auditor.
 • Minimaal vijf jaar werkervaring op het gebied van EDP auditing, bijvoorbeeld door interne- of externe auditervaring bij één van de grotere accountantskantoren of bij organisaties met een complexe beheersomgeving zoals financiële instellingen.
 • Kennis van recente ontwikkelingen op het terrein van electronische gegevensopslag en dataverwerking, EDP-auditing, informatiebeveiliging, en van andere relevante ontwikkelingen in het EDP-audit vakgebied.
 • Bereidheid om te reizen in het kader van samenwerking binnen ESCB en SSM.

Afdelingsprofiel

De Interne audit dienst (IAD) helpt DNB haar ambities waar te maken en haar financiële waarden te beschermen. Wij bereiken impact door vanuit een onafhankelijke positie het management proactief een spiegel voor te houden, waar nodig uit te dagen en te stimuleren de interne risicobeheersing te versterken.

De IAD biedt je bij uitstek de gelegenheid om de complexe organisatie van DNB en haar internationale context goed te leren kennen.

Binnen de IAD werken vijftien auditors met diverse expertises (RE, RO, RA), leeftijden en ervaringsniveaus. Je kunt binnen de IAD veel kennis opdoen van de organisatie en kernprocessen van DNB, ESCB en SSM. Er zijn veel mogelijkheden om zowel je inhoudelijke kennis als je vaardigheden te verbeteren, te verbreden of te verfijnen binnen een de professionele omgeving (sparringmogelijkheden) en door gerichte opleidingen. Stages binnen de primaire activiteiten van DNB behoren tot de mogelijkheden. Voor (management-) talent beschikt DNB over toegesneden ontwikkelingstrajecten.

Meer informatie

Alex Hilgevoord, afdelingsmanager, 020 524 1929.
Annelotte Holtackers, recruiter, 06 5249 6392.

Arbeidsvoorwaarden

We willen het beste uit onze mensen halen, en dus ook het beste geven. We streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. Daarnaast bieden we een prima salaris en een modern, flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een jaarcontract met – afhankelijk van goed functioneren en overigens ongewijzigde (organisatorische) omstandigheden - uitzicht op voortzetting.

 • Het jaarsalaris bestaat uit 13 maandsalarissen en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie, eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • DNB kent een 36-urige werkweek, met de mogelijkheid om – afhankelijk van je werkzaamheden – flexibel te werken.
 • DNB is gevestigd in het centrum van Amsterdam en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • DNB is toonaangevend op het gebied van kennis. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Niet alleen om te zorgen dat je vakinhoudelijk bijblijft, maar vooral ook om je talenten en competenties te stimuleren. Daarom bieden we je voortdurend mogelijkheden om te leren en te groeien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Solliciteren

Als sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk28 maart 2017 een motivatiebrief, een compleet cv plus relevante diploma’s en cijferlijsten.

De procedure omvat een uitgebreid antecedentenonderzoek en mogelijk (e-)assessment. Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding:

Meer stages