Kwantitatieve meewerkstage Financiële markten

Organisatie
Opleidingsniveau
Periode
Type
Vergoeding
nader te bepalen
Deze stage is niet meer vacant

De divisie Financiële markten (Fm) is doorlopend op zoek naar enthousiaste WO meewerkstagiaires. Als stagiair bij Fm heb je de unieke mogelijkheid om kennis te maken met het werk dat DNB doet. Je krijgt de kans je op verschillende vlakken te ontwikkelen en veel te leren over geld – en kapitaalmarkten, monetair beleid, risk management en vermogensbeheer. Gedurende de stage word je nauw betrokken bij verschillende projecten en denk je mee over complexe vraagstukken. 

De divisie Financiële markten (Fm) is, als bank binnen de bank, verantwoordelijk voor het balansbeheer van DNB en de uitvoering  van het monetair beleid. Daarnaast is Fm, als het kenniscentrum op het gebied van financiële markten en  -producten, “de oren en de ogen” van DNB. Fm bestaat uit 3 afdelingen: Asset management, Risk management en Treasury & monitoring. Binnen de divisie staat teamwork hoog in het vaandel en je collega’s zijn altijd bereid jou nieuwe dingen te leren. Fm medewerkers zijn betrokken en enthousiaste specialisten, variërend van monetaire economen tot kwantitatieve experts, met specifieke kennis van (onder andere) aandelen, obligaties, rente- en krediet derivaten, gestructureerde producten, tegenpartijen kredietrisico.

Meewerkstage
Gedurende enkele maanden verricht je werkzaamheden binnen een afgebakend gebied. Je wordt hierbij begeleid door je directe collega’s binnen de in overleg bepaalde afdeling. Je werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit: 

  • Het bedenken en ontwikkelen van kwantitatieve beleggings- of risk managementtools.
  • Het uitpluizen van financiële producten en derivaten. 
  • Het meewerken aan het monetaire beleidsraamwerk. 

Je zult meer dan eens de diepte in gaan bij complexere vraagstukken. In overleg zijn de werkzaamheden aan te passen op jouw persoonlijke interesses.

Doelgroep
Je bent enthousiast, analytisch sterk en bezit schriftelijk en mondeling over goede communicatieve vaardigheden. Met jouw assertiviteit en leergierigheid pik je zaken snel op. 

  • Je bent een WO-student in de eindfase van je bachelor of master van een kwantitatief georiënteerde studie, bijvoorbeeld econometrie of wiskunde. 
  • Je bent handig met Excel (VBA), Matlab en/of andere analytische tools en bent in staat kwantitatieve materie snel te doorgronden.

Bijzonderheden
Je bent vanaf januari 2015 beschikbaar voor een stage van 3 tot 6 maanden, bij voorkeur 36 uur per week. Startdatum en duur van stage is in overleg. Pas jij in dit geschetste profiel? Dan bieden wij jou de kans een brede en relevante stage-ervaring toe te voegen aan jouw CV. Je ontvangt een stagevergoeding.

Meer informatie
Lode Keijser, manager Asset management, 020 524 3612.

Stageverzoek indienen
Als stageverzoek ontvangen wij graag een motivatiebrief, een compleet cv en relevante cijferlijsten. De procedure omvat o.a. een uitgebreid antecedentenonderzoek. Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding: nader te bepalen

Meer stages