Juridische meewerkstage

Organisatie
Opleidingsniveau
Periode
Type
Vergoeding
nader te bepalen
Deze stage is niet meer vacant

Tijdens de stage bij Juridische zaken (JUZA) maak je gedurende twee maanden kennis met verschillende juridische werkterreinen. Je wordt onder begeleiding ingezet op lopende dossiers en denkt en schrijft mee over allerlei vraagstukken. Kortom, je hebt door deze stage de mogelijkheid om zowel in de breedte als in de diepte een goede indruk te krijgen van juridische zaken die bij DNB spelen.

Meewerkstage
Onder begeleiding van een stagecoördinator wordt je ingezet op lopende dossiers en vraagstukken: 
 

Welke rol kunnen centrale banken spelen in de financiële crisis? Welke vereisten gelden voor het opzetten van een betaalsysteem? Zitten er in een bepaald contract voorwaarden die minder gunstig zijn voor DNB? Welke eisen worden gesteld aan leden van een Raad van Commissarissen? Heeft DNB aan een bepaalde financiële instelling terecht een boete opgelegd? Is een bankvergunning in lijn met ons eigen DNB-beleid? Aan welke integriteitsregels moet DNB zelf voldoen?  

Doelgroep
Je bent energiek, leergierig en toont initiatief. Je bent analytisch sterk en beschikt over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden.   

  • Je bent een WO-rechtenstudent in de masterfase van je studie.
  • Je hebt affiniteit met de financiële sector.

Pas jij in dit geschetste profiel, dan bieden wij jou de kans een brede en relevante stage-ervaring toe te voegen aan je CV. Je ontvangt een stagevergoeding. 

Divisieprofiel
De divisie Juridische zaken (JUZA) adviseert de directie en alle divisies binnen DNB. De divisie bestaat uit zo’n 50 juristen die zijn verdeeld over drie afdelingen: Toezicht en wetgeving (TW), Internationaal, institutioneel, betalingsverkeer en bedrijfsjuridisch (IIBB) en Compliance en integriteit (C&I). Daarmee bestrijkt JUZA een groot aantal rechtsgebieden. Denk daarbij aan Europees recht, verdragsrecht, financieel recht, organisatierecht, arbeidsrecht, rechtspersonenrecht, aansprakelijkheidsrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht, procesrecht, handhavingsrecht, etc. 

Extern onderhouden de juristen van JUZA contacten met onder andere de Europese Centrale Bank, het Ministerie van Financiën en diverse commerciële partijen. Steeds moet worden ingesprongen op ontwikkelingen op de markt. Hierdoor komen de meest actuele vraagstukken aan bod en biedt DNB een dynamische werkomgeving. 

Bijzonderheden
Je bent vanaf januari 2015 beschikbaar voor een stage van 2 maanden, 36 uur per week. 
Je ontvangt een stagevergoeding. 

Meer informatie
Rivka de Winter, jurist & stage-coördinator divisie Juridische zaken, 020 524 2317. 

Stageverzoek indienen
Als stageverzoek ontvangen wij graag een motivatiebrief, een compleet cv en relevante cijferlijsten. 

De procedure omvat o.a. een uitgebreid antecedentenonderzoek. Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan onderdeel zijn van het selectieproces.

 

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding: nader te bepalen

Meer stages