HBO/WO Meewerkstage Communicatie bij Employee Journey Expertise

Organisatie
ING
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Periode
Type
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Wat ga je doen tijdens je stage?

Het Employee Journey team heeft veel te maken met communicatie in de breedste zin van het woord. Het team is verantwoordelijk voor de positionering van People Services en implementeert en coördineert campagnes. Tijdens je stage ga je hierbij helpen. De focus in je stage zal liggen op communicatie: veel teksten schrijven, redigeren, opmaken, mailings maken, intranet beheren. Je hebt een kritische blik: je luistert, stelt vragen om de behoefte scherp te krijgen en op basis daarvan ga je aan de slag.

Naast deze taken die veel op gebied van communicatie en redactie liggen, komt er allerlei ander werk op je af. Dus je moet het leuk vinden om je te verbreden en alle andere taken die bij de functie horen op te pakken.

Het team

Het Employee Journey Team bestaat uit 13 man met zeer uiteenlopende expertises. De projecten waar het team op wordt ingezet zijn divers. Van communicatiecampagnes tot redesign van processen. Het team is end-to-end verantwoordelijk voor de verbeterinitiatieven binnen de verschillende employee journeys. Het Employee Journey team is onderdeel van People Services.

Taken en verantwoordelijkheden

· nieuwsbrieven en mailings opstellen

· redactie en communicatieadvies

· tone of voice

· meekijken en -denken over vormgeving

· communicatiemiddelen aanpassen (mails, gebruiksaanwijzingen, brieven, nieuwsberichten)

· content op intranet plaatsen en aanpassen

· meedenken over contentstrategieën

· meedraaien met EJE team en alles wat daarbij komt kijken

Gewenste kennis en vaardigheden

· Opleiding op HBO-/HBO+ niveau

· Je studeert communicatie/ marketing

· Ervaring met redigeren van teksten

· Je hebt oog voor details

· Je bent een goede tekstschrijver

· Klant- en een procesperspectief

· Creatief, analytisch en flexibel

· Een teamspeler

Verder onderschrijf je de waarden van ING, vind je het vanzelfsprekend je in je werk ook naar deze waarden te gedragen en ben je net als alle ING-medewerkers bereid de bankierseed af te leggen. Zie voor meer informatie hierover:http://www.ing.jobs/Nederland/Over-ING/Ook-dit-is-ING/ING-Waarden.htm

ING

De manier waarop mensen hun bankzaken regelen verandert razendsnel. Dat heeft ook gevolgen voor ING en haar manier van dienstverlening. ING past de organisatie daarop aan door deze klantgerichter, efficiënter en vooral flexibeler te maken.

Wij vinden dat banken veel verder zou moeten gaan dan alleen haar klanten te ondersteunen. Zij zouden hun klanten middelen moeten bieden waarmee ze hun eigen toekomst kunnen vormgeven en verbeteren. Dit inzicht heeft tot onze doelstelling geleid: mensen in staat stellen om steeds een stap voorop te blijven lopen, zowel privé als zakelijk.

De‘Orange Code’staat model voor hoe wij onze doelstellingen en onze visies over vernieuwing en empowerment nastreven. Dit heeft ook verstrekkende gevolgen voor grote delen van onze organisatie.

ING HR

We hebben duidelijke keuzes gemaakt in strategische HR-thema’s waarop HR ING breed het ownership pakt en waar we impact mee gaan maken:

· Way of Working

· Vakmanschap en Leiderschap

· Talent Acquisition en Management

· Performance Management

Onze manier van werken

De nieuwe manier van werken bestaat uit twee onderdelen: deorganisatieen decultuur, beide cruciaal voor een werkend systeem. Agile werken helpt ons bij het maken van impact op de strategische HR-thema’s die we ING breed via impactvolle programma’s gaan neerzetten. Om scherper te prioriteren en om snel te kunnen reageren op veranderende behoeften en signalen is een wendbare en flexibele organisatie noodzakelijk.

De basis van de organisatie bestaat uit 3 pijlers

HR Business Partners

People Services

Community of Expertise

Deze pijlers werken nauw samen om te bouwen aan de de HR NL purpose, met een specifieke focus op ‘building greater leaders en better managers’.

Ben je enthousiast?

Klik dan op Solliciteren en verstuur je CV en motivatiebrief online. Je kunt ook bellen voor informatie met Marjolein Prins op 06 23 42 02 73 of mailen naar Marjolein.Prins@ing.nl.

Een communicatie game zal onderdeel uitmaken van de procedure.

Let op: om stage te kunnen lopen bij ING, moet je gedurende je gehele stageperiode ingeschreven staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling. ?

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding:

Meer stages