Ervaren en gedreven internationaal econoom

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Inhoud van de functie

De internationale afdeling van de divisie Financiële stabiliteit van DNB is op zoek naar een beleidsmedewerker die de president en andere directieleden van DNB persoonlijk ondersteunt bij hun werk binnen gremia zoals het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) en de Bank for International Settlements (BIS). Deze gremia zijn gericht op het detecteren van nationale en internationale risico’s voor financiële stabiliteit en initiëren van passende beleidsreacties. De functie houdt geregeld 1-op-1 contact met senior managers van internationale stakeholders zoals de BIS en het IMF in. In deze veelzijdige functie werk je aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken op het gebied van macroprudentieel beleid en financiële stabiliteit. Je analyses zijn zichtbaar en hebben direct impact op het (internationaal) gevoerde beleid.  

Je belangrijkste verantwoordelijkheden als international econoom zijn:

 • Ondersteunen van de president en andere directieleden bij hun werk binnen gremia zoals het FSC en de BIS.
 • Coördineren van projecten, inclusief internationale werkgroepen.
 • Leveren van een bijdrage aan het analyseren van de financiële sector, bijvoorbeeld in de vorm van stresstests.
 • Voorbereiden van de directive op vergaderingen van diverse internationale beleidsfora (bijvoorbeeld de European Systemic Risk Board, de ECB, de Financial Stability Board en het IMF).
 • Actief deelnemen aan nationaal en internationaal overleg.
 • Leveren van een bijdrage aan onze halfjaarlijkse publicatie Overzicht Financiële Stabiliteit.
 • Verzorgen van aansprekende artikelen en presentaties.  

Functie-eisen

Je bent analytisch sterk en je legt dwarsverbanden tussen beleidsthema’s. Je werkt goed samen met interne en externe partijen op basis van je goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je staat voor een resultaatgerichte aanpak, je houdt overzicht en je kunt goed hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden. Je bent flexibel en in staat om de ontwikkeling en implementatie van beleid te initiëren en vorm te geven.

 • Academische MSc met uitstekende resultaten, bij voorkeur financiële economie, macro- of algemene economie of econometrie.
 • Tussen de 5 en 10 jaar relevante werkervaring.
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Specifieke kennis van financiële markten/sectoren en een academisch proefschrift zijn een pre.  

Divisieprofiel

Als medewerker van de divisie Financiële stabiliteit kom je terecht in een jong, hoogopgeleid en enthousiast team. Onze 25 beleidsmedewerkers werken intensief samen met elkaar en met collega’s van andere divisies. De werkvloer kenmerkt zich door een informele, collegiale sfeer, zelfstandigheid en individuele verantwoordelijkheid. De lijnen met de directie zijn kort. Deelname aan (inter)nationaal overleg, expert groepen en seminars/ conferenties wordt aangemoedigd. De ontwikkeling van professionele expertise en persoonlijke effectiviteit staat hoog in het vaandel en dit is weerspiegeld in ruime opleidingsmogelijkheden. Daarbij hebben we een actief beleid van roulatie en internationale detacheringen.  

Meer informatie

Saskia de Vries-van Ewijk, afdelingsmanager, 020 524 2033.
Femke Kessler, recruiter, 020 524 2694.  

Arbeidsvoorwaarden

We willen het beste uit onze mensen halen, en dus ook het beste geven. We streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. Daarnaast bieden we een prima salaris en een modern, flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een jaarcontract met – afhankelijk van goed functioneren en overigens ongewijzigde (organisatorische) omstandigheden - uitzicht op voortzetting.  

 • Het jaarsalaris bestaat uit 13 maandsalarissen en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie, eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • DNB kent een 36-urige werkweek, met de mogelijkheid om – afhankelijk van je werkzaamheden – flexibel te werken.
 • DNB is gevestigd in het centrum van Amsterdam en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • DNB is toonaangevend op het gebied van kennis. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Niet alleen om te zorgen dat je vakinhoudelijk bijblijft, maar vooral ook om je talenten en competenties te stimuleren. Daarom bieden we je voortdurend mogelijkheden om te leren en te groeien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.   

Solliciteren

Als sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 15 februari 2017 een motivatiebrief, een compleet CV, diploma’s en cijferlijsten.  

De procedure omvat een uitgebreid antecedentenonderzoek en mogelijk een (e-) assessment en een case study (schrijftest en beoordeling analytische vaardigheden). Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan onderdeel zijn van het selectieproces.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding:

Meer stages