WO Afstudeerstage Operational Excellence Consulting (Blackbelts)

Organisatie
ING
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

WO (afstudeer)stage bij ING Operational Excellence Consulting (Blackbelts)

Je (afstudeer)stage doen en jezelf ontwikkelen in een dynamische omgeving

ING zoekt

Stagiairs die het voortouw willen nemen om ING Domestic Bank te laten excelleren in haar klantprocessen. We zoeken studenten die het lef hebben om hun theoretische onderzoek daadwerkelijk te implementeren in de praktijk om daarmee echt impact te maken.


Dit ga je doen

Als stagiair bij de Blackbelt afdeling van ING doe je onderzoek en werk je mee in een project en zie je direct hoe resultaten van je stage ook worden gebruikt om de dienstverlening aan onze klanten en de ING te verbeteren! Om dit te bereiken werk je nauw samen met (ervaren) collega Blackbelts, maar ook met andere afdelingen binnen ING. Daarnaast acteer je als junior consultant op alle niveaus binnen de organisatie; van operationeel medewerker tot directie.

Als stagiair werk je in procesverbetertrajecten waarin het behalen van concrete resultaten altijd voorop staat. Enkele voorbeelden van stagetrajecten waar eerdere stagiairs aan hebben gewerkt en waarvan klanten dagelijks profiteren zijn:

 • Toepassing van scheduling optimalisatie in het ING mailingcentrum waarbij de doorlooptijd van poststukken met 5 dagen is gereduceerd bij gelijkblijvende kosten.
 • Data science onderzoek waarin een model is gemaakt wat klantselecties maakt voor financieel advies gesprekken waarbij de conversie naar verstrekte producten 22 procentpunt hoger ligt.
 • Gamification project waarbij een tool is ontwikkeld voor 2 zelfsturende teams. Medewerkers kregen beter inzicht in hoe ze hun doelstellingen konden behalen met hogere medewerker tevredenheid en 15% meer efficiëntie tot gevolg.
 • Onderzoek waarbij toegevoegde waarde van discrete processimulatie in een Lean Six Sigma project is aangetoond met een case studie.
 • Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor een stage bij de Blackbelts. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een onderzoek waarbij je een model maakt (of toepast) om verbanden of oorzaken in een grote dataset aan te tonen. Maar ook op het gebied van het ontwerpen en implementeren van oplossingen zijn veel stages denkbaar.

Je werkomgeving

Als stagiair ben je onderdeel van een prettig en professioneel team van circa 35 collega Blackbelts binnen de afdeling Change, Consulting & Coaching in Amsterdam. Je werkt in een omgeving waar continue innovatie veel dynamiek geeft aan je functie en waar we het leuk vinden ook buiten het werk dingen met elkaar te ondernemen (bijvoorbeeld een gezamenlijke wintersport of teamborrels). Om de beste dienstverlening te kunnen leveren investeren we veel in kennisdeling en jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo staat tijdens onze maandelijkse teamdag kennisuitwisseling altijd centraal.


Ook is er een uitgebreid intern trainingsprogramma om jouw kennis en vaardigheden te vergroten. Hoe je dit exact vormgeeft, bepaal je samen met je begeleider.

Wie ben jij

We zijn op zoek naar studenten met een sterk analytisch vermogen en cijfermatig inzicht om de juiste structuur aan te brengen in probleemstellingen, analyses uit te voeren en de juiste grondoorzaken en oplossingsrichtingen te selecteren. Daarnaast wordt in de verandertrajecten een maximaal beroep gedaan op jouw interpersoonlijke en coaching vaardigheden.

Daarnaast herken jij jezelf in het volgende profiel:

 • Je studeert binnen een jaar na aanvang van je stage af voor je masteropleiding en je hebt een excellent academisch track record, hieronder verstaan we een VWO opleiding direct gevolgd door universitaire bachelor en universitaire master
 • Je wilt een stage doen voor minimaal 4 maanden (full time stage) / minimaal 6 maanden (full time afstudeerstage)
 • Je kunt methodisch of inhoudelijk iets toevoegen aan of voortbouwen op bestaande methoden, tools en technieken. Voorbeelden uit eerdere stages zijn o.a.: Discrete simulatie, klantkeuzemodellen, machine learning, serious gaming, gamification, design thinking, model voor teamvolwassenheid.
 • Je wilt echt impact maken en daarvoor 100% presteren
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel in woord als geschrift (afstudeerrapport mag in het Engels)
 • Kennis van Lean Six Sigma is geen vereiste

Ben je enthousiast?

Heb je nog vragen over deze afstudeerplek? Neem contact op met ons recruitment team: oec.recruitment@ing.nl en word lid van onze LinkedIn groep: ING Blackbelts & Friends. We maken graag kennis met je! Ben jij al zeker van je keuze en wil jij aan de slag op deze afstudeerplek? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton en laat je CV en motivatiebrief achter.


Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding:

Meer stages