Legal - Stagiair

ABN AMRO

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: HBO/WO

Periode:

Type:

Vergoeding:

Solliciteren

In het kort

We zoeken gemotiveerde studenten in de laatste fase van hun rechtenstudie voor een stage op onze Legal afdeling. Ben je bezig met een civielrechtelijke studie en wil je jouw kennis van het recht in de praktijk brengen bij een financiële instelling? Neem dan contact met ons op!Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! 

Je werk

Tijdens je stage draai je mee in de dagelijkse praktijk van een van onze Legal teams en ondersteun je de werkzaamheden van de juristen in het betreffende team. Denk bijvoorbeeld aan het adviseren van de bank over geschillen. Of betrokkenheid bij (complexe) contractsonderhandelingen en waar nodig het opstellen van contracten. Hierbij vind je het leuk om je te verdiepen in alle wet- en regelgeving waar de bank mee te maken heeft. Je speelt een belangrijke rol als het gaat om het in kaart brengen van de risico's van de bank en helpt risico's te vermijden. Je bent creatief in je oplossingen en in staat moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen. Je kan concrete acties formuleren en helpt die uit te voeren. Je kijkt vooruit en helpt de bank op tijd voorbereid te zijn op alle wet- en regelgeving die op ons af komt.

Je werkomgeving

Met circa 120 juristen helpen wij de bank onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. We werken vanuit verschillende Legal teams binnen de volgende drie afdelingen:Corporate BankingVoor de zakelijke klant van de bank de volgende teams: Lending (financieren van (groot)zakelijke klanten), team Products & Projects (productontwikkeling, cashpooling, trade- en bankgaranties), FR&R ((her)structureringen en insolventierecht), Capital Markets (equity/debt capital markets, corporate/structured finance) en Markets & Clearing (securities lending, derivaten, clearing).Retail & Private BankingMet de particuliere tak van de bank houden de volgende teams zich bezig: Retail & Private Lending (krediet- en, hypotheekproducten), Investment Services (beleggen) en Products & Payment Services (producten (o.a. betalingsverkeer, creditcards, sparen), verkoopprocessen, relatie klant-bank, data en privacy).Group AffairsDaarnaast ondersteunen een aantal teams de bank als geheel: TOPS (IT en inkoop), Regulatory (nieuwe (toezichts)wet- en regelgeving), Corporate Affairs (ondernemingsrecht, corporate governance, fusies&overnames binnen de groep) en Labour Affairs (arbeidsrechtelijke vraagstukken).

Je profiel

Je beheerst je rechtsgebied, je bent analytisch en resultaatgericht. Je kan goed communiceren en weet op een heldere manier duidelijk te maken wat je wel en niet wilt. Je hebt een civielrechtelijke achtergrond en affiniteit met de financiële sector. Je bent enthousiast en gedreven. Check je profiel Masterfase WO-studie Nederlands recht.Afstudeerrichting: bij voorkeur privaatrecht, insolventierecht, financieel recht, ondernemingsrecht, IT-recht, effectenrecht of arbeidsrecht.Uitstekende schrijf- en communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

We bieden

We bieden je een afwisselende stage in een bedrijfstak die sterk in ontwikkeling is. Tijdens je stage zal je meedraaien in een van onze Legal teams en een beeld krijgen van de dagelijkse praktijk en werkzaamheden van een jurist en de organisatiecultuur binnen Legal en ABN AMRO.De startdatum van de stage wordt in onderling overleg bepaald.De stageduur is twee maanden. In overleg 36 of 40 uur per week.De stagevergoeding is marktconform.Stage lopen bij ABN AMRO betekent nog beter worden in wat je doet. ABN AMRO investeert veel in de opleiding en de persoonlijke ontwikkeling van jong talent. Stages spelen hierbij een belangrijke rol. Het is dé manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen. Daarnaast leer je ABN AMRO écht kennen. Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar ook om het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs, organiseert regelmatig inhoudelijke en sociale evenementen waar je elkaar en de bank beter leert kennen.Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel. 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature door een e-mail te sturen naar "Stage.Legal@nl.abnamro.com". Graag ontvangen we bij je sollicitatie het volgende van je: -CV;-motivatiebrief (graag hierin ook vermelden naar welk(e) Legal team(s) je voorkeur uitgaat);-cijferlijst; en-stagebeoordeling(en) van (een) eerdere stage(s), indien van toepassing.Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, stuur dan een e-mail naar "Stage.Legal@nl.abnamro.com".

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages

Stages