Legal - Stagiair

ABN AMRO

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Wij zoeken gemotiveerde studenten in de laatste fase van hun WO-rechtenstudie voor een stage op onze Legal afdeling. Ben je bezig met een civielrechtelijke studie en wil je jouw kennis van het recht in de praktijk brengen bij een financiële instelling? Neem dan contact met ons op!

Je Stage

Tijdens je stage draai je mee in de dagelijkse praktijk van een van onze Legal teams en ondersteun je de werkzaamheden van de juristen in het betreffende team. Denk bijvoorbeeld aan het adviseren van de bank over geschillen. Of betrokkenheid bij (complexe) contractsonderhandelingen en waar nodig het opstellen van contracten. Hierbij vind je het leuk om je te verdiepen in alle wet- en regelgeving waar de bank mee te maken heeft. Je speelt een belangrijke rol als het gaat om het in kaart brengen van de risico's van de bank en helpt risico's te vermijden. Je bent creatief in je oplossingen en in staat moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen. Je kan concrete acties formuleren en helpt die uit te voeren. Je kijkt vooruit en helpt de bank op tijd voorbereid te zijn op alle wet- en regelgeving die op ons af komt.

Wie zijn wij?

Met circa 120 juristen helpen wij de bank onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. We werken vanuit verschillende Legal teams. Bij de volgende teams kun je stage lopen:

Corporate & Institutional Banking (C&IB); Betrokken bij de dienstverlening van de bank aan grootzakelijke klanten via drie sub-teams: C&IB Lending ((syndicaats)financieringen voor grootzakelijke klanten), C&IB Capital Markets (equity/debt capital markets en corporate/structured finance) en Markets & Clearing (securities lending, derivaten en clearing activiteiten).

Financial Restructuring & Recovery (FR&R) en Litigation ; Verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van restructuring en recovery werkzaamheden (ook wel bijzonder beheer genoemd). Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de behandeling van belangrijke geschillen en procedures van de bank en werkzaamheden met betrekking tot bankgaranties en derdenbeslagen.

Group Affairs ; Dit team ondersteunt de bank als geheel. Het sub-team Innovation & Technology richt zich op Innovation, Cloud toepassingen, outsourcing-, inkoop-, IT- en leverancierscontracten, intellectual property en mededingingsrecht. Corporate Affairs richt zich op alle vennootschapsrechtelijke zaken, zoals corporate governance en (inter)nationale M&A transacties, waaronder strategische of financiële deelnemingen, herstructureringen, joint ventures en overnames van ABN AMRO groep.

Lending ; Verantwoordelijk voor de juridische advisering met betrekking tot alle soorten financieringen die aan alle Retail, Private en Commercial Banking klanten van de bank worden verstrekt. Belangrijke elementen van de juristen binnen het team is het adviseren over en implementeren van normen, regels en/of jurisprudentie over zorgplicht. De juristen in dit team bieden tevens ondersteuning bij zakelijke financieringstransacties.

Private Banking ; De juristen van de afdeling Private Banking adviseren met betrekking tot de producten en diensten op het gebied van effecten die door ABN AMRO aan de Private Banking klanten (zowel in Nederland als internationaal) worden aangeboden.

Products ; Dit team adviseert de bank op het gebied van sparen, betalen, verzekeren, pensioenen, fiscaal sparen, privacy, klantprocessen en kanalen. De juristen in deze unit helpen de zogenoemde Grids, die werken aan de verdere digitalisering van producten en kanalen, en de juristen werken actief mee aan de implementatie van nieuwe regelgeving zoals de Payment Service Directive 2.

Je profiel

Je beheerst je rechtsgebied, je bent analytisch en resultaatgericht. Je kan goed communiceren en weet op een heldere manier duidelijk te maken wat je wel en niet wilt. Je hebt een civielrechtelijke achtergrond en affiniteit met de financiële sector. Je bent enthousiast en gedreven.

Stagevereisten:
- masterfase wo studie Nederlands recht.
- afstudeerrichting: bij voorkeur privaatrecht, insolventierecht, financieel recht, mededingingsrecht, ondernemingsrecht, IT-recht of effectenrecht.
- uitstekende schrijf- en communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

We bieden

We bieden je een afwisselende stage in een bedrijfstak die sterk in ontwikkeling is. Tijdens je stage zal je meedraaien in een van onze Legal teams en een beeld krijgen van de dagelijkse praktijk en werkzaamheden van een jurist en de organisatiecultuur binnen Legal en ABN AMRO.De startdatum van de stage wordt in onderling overleg bepaald.
De stageduur is twee maanden. In overleg 36 of 40 uur per week.
De stagevergoeding is marktconform.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacaturevia de button"Solliciteer" hieronder. Graag ontvangen we bij je sollicitatie het volgende van je:

-cv;
-motivatiebrief (graag hierin ook vermelden naar welk(e) Legal team(s) je voorkeur uitgaat);
-cijferlijst; en
-stagebeoordeling(en) van (een) eerdere stage(s), indien van toepassing.

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, stuur dan een e-mail naar Stage.Legal@nl.abnamro.com .

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages