Meewerkstage Diversiteit & Inclusie

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Een uitdagende stage met de nadruk op de uitvoering en doorontwikkeling van diversiteit en inclusie binnen DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB streven we naar meer diversiteit in de breedste zin van het woord: alle aspecten waarop mensen van elkaar kunnen verschillen, zichtbaar en onzichtbaar. Denk aan culturele achtergrond, geloofsovertuiging, seksuele voorkeur, genderidentiteit of genderexpressie, leeftijd, opleiding, ervaring. Dit doen we in de volle overtuiging dat we met meer diversiteit – meer invalshoeken – ons werk nóg beter kunnen doen. En omdat onze organisatie een maatschappelijke rol heeft, vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een zo goed mogelijke afspiegeling zijn van onze diverse samenleving. Kom als stagiair op Diversiteit en Inclusie bijdragen aan de stappen die we zetten naar een inclusievere organisatie.

Zo doe je dat als stagiair diversiteit en inclusie bij DNB

Om concrete stappen te zetten, vertalen we onze ambitie op diversiteit en inclusie door in ons beleid en onze werkprocessen. Als stagiair draag je hier aan bij. Elke dag ziet er anders uit.

Wat ga je precies doen?

 • Je ondersteunt bij projecten die zijn opgezet om specifieke doelgroepen te empoweren. Denk aan mentoring voor vrouwen en de doorstroom van cultureel divers talent.
 • Je denkt mee in hoe we meer medewerkers bewust kunnen maken van het belang van D&I en geeft hier uitvoering aan.
 • Contact onderhouden met intern en externe netwerken.
 • Helpen ontwikkelen van nuttige D&I rapportages.
 • Afstemming met afdeling Communicatie over D&I initiatieven.

Meewerkstage met mogelijkheid voor een afstudeeropdracht
Op basis van jouw studie én onze ambitie op diversiteit en inclusie bepalen wij welke opdracht het best op elkaar aansluit. Wij bieden meewerkstages aan met de mogelijkheid voor een afstudeeropdracht. Voor afstudeerders geldt dat je het leuk vindt om naast het schrijven van je scriptie relevante werkervaring op te doen binnen verandermanagement.

Hier doe je dat

Als stagiaire op diversiteit en inclusie kom je in het HR strategie team van DNB. Binnen dat team werk je vooral samen met de Chief Diversity Officer en de Kwartiermaker Participatie & Banenafspraak. Bij HR werken 75 mensen met een uiteenlopende professionele achtergrond. Met elkaar vormen we een gedreven team waar hard wordt gewerkt en humor heel belangrijk is. Een fijne sfeer waarin we op een open en collegiale manier samenwerken en elkaar helpen, vinden we erg belangrijk. Er is veel kennis aanwezig die ook ruimschoots wordt gedeeld, zowel binnen als buiten je eigen vakgebied. Wat ons verbindt is de passie voor het HR-vak én onze trots op de organisatie.

Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Begin 2025 verhuizen we terug naar ons volledig gerenoveerde hoofdkantoor in het centrum van Amsterdam. Dit pand biedt een duurzame, gastvrije en fijne werkomgeving. Tot die tijd is het Toorop gebouw naast het Amstelstation onze thuisbasis.

Bij DNB werken we hybride. Uitgangspunt is dat je ten minste de helft van je wekelijkse werktijd op kantoor. Er is voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Je bent een persoon die van nature goed kan verbinden en toegankelijk is. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken en creatieve oplossingen aandraagt. Een presentatie in PowerPoint of een planning in Excel maken kost je weinig moeite.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je bent een master of bachelor student, bijvoorbeeld in de richting van HRM, bedrijfskunde of organisatiekunde, maar een andere studie kan ook, we horen het graag als je interesse hebt.
 • Je bent bij voorkeur beschikbaar vanaf september, voor een periode van minimaal vijf maanden. De exacte periode is in overleg.

Dit bieden we je

Een stage van 36 uur per week - 32 uur kan ook - bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als organisatie midden in de samenleving. We zetten ons in voor een betrouwbare financiële sector en een goed werkende economie, die tegen een stootje kan en waarin geen grote groepen mensen buiten de boot vallen. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun maatschappelijke werk. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als een van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstelling te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.

 • Een stagevergoeding van € 650,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
 • Een laptop en flexwerkplek / faciliteiten om thuis te werken.
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben.

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor deze stage is geen justitiële screening van toepassing, wel moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen.

Deze stage is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: