Meewerkstage Online Content Specialist

Organisatie
Opleidingsniveau
HBO
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant
Zo ziet jouw baan eruit

Houd je van content en schrijven en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van content en online marketing? En ben je op zoek naar een plek waar je kunt werken en leren met een hart voor duurzaamheid? Dan hebben we mogelijk een interessante stage voor je!

Met de ruim 175 collega’s van ASN Bank willen we duurzaamheid bereikbaar maken voor iedereen. Dat doen we onder andere door het aanbieden van duurzame bankproducten. Voor de twee klantreisteams die zich bezighouden met de producten betalen, sparen, beleggen, verzekeren en hypotheken, zoeken we een stagiair die een bijdrage kan leveren aan de online content.

Wat ga je doen & leren?
Samen met de content specialist/copywriter ben je dé schakel tussen jouw collega’s en de (potentiële) klanten van ASN Bank. Zowel de online copywriter als de andere teamleden uit de twee klantreisteams creëren content. Jij zorgt voor de plaatsing op de website asnbank.nl en zorgt voor een strakke planning die je afstemt met het team. Daarnaast creëer je ook nieuwe content. Je kunt goed schrijven en stemt je content af op je publiek. We werken met kleine teams, dat betekent dat je veel zelfstandige taken en verantwoordelijkheden krijgt.

Je:

  • creëert en optimaliseert content voor de website asnbank.nl
  • houdt content up to date, o.a. in ons CMS XC
  • helpt bij het uitwerken van standaarden voor content
  • leert content optimaal in te zetten, rekening houdend met toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en SEO

We kijken samen waar jouw talent en interesse naar uitgaat om ervoor te zorgen dat je stage uitdagend en leerzaam is. Je draait volledig mee in het team. Hierdoor kan je ook veel leren van anderen, zoals de online marketeer, email marketeer en product marketeers. Het is niet mogelijk om een eigen onderzoek of afstudeeropdracht te doen tijdens deze stage.

Hier kom je te werken
Je gaat op onze afdeling aan de slag voor twee klantreisteams: klantreisteam ‘Duurzame Bancaire Producten’ en klantreisteam ‘Verzekeren en hypotheken’. Dit zijn de twee productteams van de in totaal vijf klantreisteams van ASN Bank. Binnen deze teams zetten de collega’s zich in een informele en open sfeer in om waarde toe te voegen voor de klant. We werken Agile volgens de Scrummethode. Onze teams worden inhoudelijk aangestuurd door een Product Owner.

Jouw kwaliteiten
Je hebt gevoel bij de duurzame missie van ASN Bank en wil hier graag je steentje aan bijdragen. Je kunt je goed inleven in onze klanten en je hebt een scherpe pen en goede communicatieve vaardigheden.

En verder:

  • volg je een Hbo-opleiding in de richting marketing, communicatie of journalistiek of heb je deze al afgerond
  • beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • kun je goed en foutloos schrijven
  • ben je nieuwsgierig, accuraat en kritisch
  • kun je goed plannen, organiseren en zelfstandig werken
  • heb je affiniteit met duurzaamheid

Wat bieden we?
Een uitdagende stageplaats bij ASN Bank en een ultieme kans om werkervaring op te doen in organisatie met een duurzame missie. Je krijgt genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen en voorbij de grenzen van je stage te kijken. Daarnaast ontvang je een stagevergoeding van minimaal €600 per maand.

De stage start, in overleg met jou, idealiter in februari en duurt minimaal vijf maanden voor 32 uur per week. We werken zowel op kantoor als vanuit huis, maar hebben elke dag contact. Ons kantoor staat in Den Haag, op een kleine 10 minuten lopen van treinstation Den Haag Centraal.

Word jij onze nieuwe collega?
We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Tijmen Romeijn, corporate recruiter, door te mailen naar tijmen.romeijn@devolksbank.nl.

#hybride #LI-CL1

Stage informatie

Organisatie: de Volksbank

Opleidingsniveau: HBO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: