Nieuw beleggingsvorm van Knab: Gemaksbeleggen

18 juni 2013 937

Knab introduceert ‘Gemaksbeleggen’. Een nieuwe, eenvoudige vorm van beleggen, waarbij klanten automatisch beleggen. Klanten kunnen zelf een portefeuille samenstellen uit alle AEX-aandelen en beleggingsfondsen en trackers. Dat is uniek in Nederland.

Kenmerken

Gemaksbeleggen is een nieuwe vorm van beleggen voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Op basis van een eenmalige of periodieke opdracht wordt het inlegbedrag automatisch belegd. Klanten kunnen hierbij zelf een verdeling instellen, of kiezen voor een voorbeeldportefeuille. Ook met een lage inleg is het mogelijk gespreid te beleggen. Er kan namelijk worden gehandeld in stukjes van beleggingen: ‘fracties’. Daardoor is het niet nodig om hele aandelen of fondsen aan te kopen. Beleggingsopdrachten worden éénmaal per week uitgevoerd.

Knab - Gemaksbeleggen

Enkele klanten van Knab kregen een primeur en mochten Gemaksbeleggen alvast uitproberen. “Het is aanzienlijk simpeler dan hoe ik hiervoor heb belegd,” aldus een van de klanten. Ook een andere klant reageert positief: “Vanaf € 100 kun je al gespreid beleggen.”

Kosten

Knab rekent voor Gemaksbeleggen een servicefee van 0,5% per jaar over het vermogen, en daarnaast €1 kosten per geldinleg of -opname. Voor kopen, verkopen en switchen van beleggingen worden geen transactiekosten gerekend. Knab geeft de distributievergoedingen die de bank van fondsbeheerders ontvangt, aan haar klanten terug.

Nieuws

×

Meer nieuws over