ING Commercial Banking opnieuw beste broker Benelux

17 juni 2013 937

ING Commercial Banking is door internationale professionele beleggers voor het 4e achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste aandelenbroker in de Benelux. De bank blinkt uit in equity sales, corporate access (waardoor internationale beleggers en beursgenoteerde bedrijven in de Benelux elkaar vinden) en kwaliteit van dienstverlening, zo bleek bij de bekendmaking van de Extel Awards 2013.

Strategie waarin ‘samenbrengen’ centraal staat loont

Centraal in de strategie van ING staat het bieden van een optimale toegang tot de internationale kapitaalmarkten voor bedrijven in de Benelux, zodat internationale beleggers kunnen profiteren van goede toegang tot de bestuurders van deze bedrijven. Zo steunt ING haar corporate klanten in de Benelux door hen in contact te brengen met institutionele beleggers via onder andere research, roadshows, investorbijeenkomsten en conferenties.

ING Commercial Banking - Beste Broker 2013

“In een tijd van moeilijke marktomstandigheden is het cruciaal dat bedrijven in de Benelux toegang blijven houden tot wereldwijde investeerders,” zegt Mark Pieter de Boer, Hoofd Aandelenmarkten van ING Commercial Banking. “Dat we voor het vierde opeenvolgende jaar worden uitgeroepen tot beste broker, toont dat wij in staat zijn om op marktontwikkelingen in te spelen, waar onze klanten uiteindelijk van profiteren bij het aantrekken van kapitaal. Ook heeft ING de meeste waardering gekregen voor het tot elkaar brengen van internationale beleggers en beursgenoteerde bedrijven uit de Benelux. We zijn dan ook zeer verheugd dat we deze belangrijke erkenning door institutionele klanten ontvangen.”

Extel Awards

De Extel Awards worden toegekend op basis van de resultaten van de jaarlijkse Extel Survey van Thomson Reuters. Daarbij geven professionele beleggers hun oordeel over de dienstverlening van hun brokers. Het pan-Europese onderzoek is het grootste in zijn soort, met meer dan 7.500 deelnemers uit 62 landen waarbij meer dan 250.000 individuele stemmen worden verzameld.

ING haalde in de Benelux hoge scores in de volgende categorieën:

  • Score overall: no 1.
  • Sales: no 1.
  • Bereik naar klanten (corporate access): no 1.
  • Trading: no 2.
  • Research: no 2. 

Nieuws

×

Meer nieuws over