IG&H: ABN AMRO voorbij ING als 2de hypotheekbank

22 mei 2013 540

ABN AMRO is concurrent ING voorbijgestreefd als de tweede hypotheekbank van Nederland. Rabobank verloor 3,4% marktaandeel, maar blijft wel marktleider. De top 5 wordt gecompleteerd door Obvion en Aegon. Dit blijkt uit de meest recente ‘Hypotheek Update’ van adviesbureau IG&H Consulting & Interim.

Op basis van cijfers van het Kadaster berekende het adviesbureau het marktaandeel van de 10 grootste hypotheekbanken. In het afgelopen kwartaal steeg het marktaandeel van ABN AMRO ten opzichte van Q4 2012 met 5,1%. Daardoor verdringt het ING van de tweede plaats, dat overigens haar eigen marktaandeel ook wist op te schroeven met 1%. Marktleider Rabobank verloor 3,4% marktaandeel, maar blijft de grootste verstrekker. Een overzicht van de ontwikkeling van het marktaandeel per bank:

IG&H - Marktaandeel hypoteken

Argenta, Florius, ASR Bank en ING stijgen ieder met 1% tot 1,5%. AEGON, Westland Utrecht Bank, Nationale Nederlanden en Obvion verliezen beperkt marktaandeel.

Top 10 hypotheekmarkt
Een overzicht van de 10 grootste hypotheekbanken:

IG&H: Marktaandeel hypotheken 2

 Opvallende nieuwkomer – ten koste van Westland Utrecht Bank – is Achmea Hypotheekbank. “Vanaf begin 2012 is Achmea Hypotheekbank actiever geworden op de hypotheekmarkt, wat resulteert in een nummer 10 positie”, aldus IG&H Consulting & Interim.

Nieuws

×

Meer nieuws over