Analisten geven hogere waardering Van Lanschot

01 juni 2016 786

Delta Lloyd verkoopt later dit jaar zijn belang van 30% in private bank Van Lanschot. Hoewel de huidige beurswaarde veel lager ligt waarderen analisten van zakenbank UBS en van Kepler Cheuvreux de bank op gemiddeld €925 miljoen voor op het moment van de mini-beursgang.

Begin mei maakte Delta Lloyd bekend zijn belang van 30% in Van Lanschot naar de beurs te zullen brengen. De verzekeraar wil kapitaal vrijmaken om zijn kapitaalpositie te verbeteren. Hoewel de private bank al beursgenoteerd is wordt bij het naar de beurs brengen van het 30% belang ook wel gesproken over een mini-beursgang.

Van Lanschot - Beursgang

Uit analistenrapporten van UBS en Kepler Cheuvreux blijkt dat zij de waarde van de private bank schatten op tussen de €750 miljoen en €1,1 miljard. Gemiddeld komt dat neer op een waardering van €925 miljoen, terwijl de bank volgens de huidige beursgang nog zo’n €693 miljoen waard is.

De hogere waardering wordt afgegeven vanwege de goede vooruitzichten voor Van Lanschot. Zo verwacht de bank een verbeterd rendement door provisiestijgingen, kostenverlagingen en ook dalende kredietvoorzieningen. Ook wordt meegenomen dat Van Lanschot voor 2019 tenminste €250 miljoen aan dividend wil uitkeren. UBS rekent zelfs voor de periode tot 2021 op een totale dividenduitkering van €290 miljoen in zijn analyse.

UBS is samen met Kempen & Co., een dochterbank van Van Lanschot, en Goldman Sachs betrokken als een van de begeleiders bij de mini-beursgang.

Nieuws

×