Interview Roger Pipper - Adviseur Particulieren Rabobank

04 mei 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Roger Pipper is 41 jaar, werkt sinds twee jaar voor Octas en in zijn opdracht bekleedt hij de functie van Adviseur Particulieren B op het hoofdkantoor van Rabobank Amersfoort Eemland. Zijn opdracht is al maar liefst drie keer verlengd. Heel gaaf, want hoe kom je tot drie verlengingen binnen een opdracht en zorg je er tegelijkertijd voor dat je je daarin óók verder ontwikkelt? Wij spraken Roger over zijn opdracht, en vroegen hem waar hij blij van wordt en natuurlijk hoe hij zijn functie als Adviseur Particulieren ziet bij Octas.

Inhoud functie Adviseur Particulieren
“In mijn functie als Adviseur Particulieren B adviseer ik over producten die te maken hebben met betalen, sparen, consumptief en verzekeren. Daarnaast heb ik een coach-functie. Ik coach nieuwe medewerkers in hun functie. De coaching die ik geef, heeft met name te maken met het stellen van de juiste vragen op de juiste manier aan de klant en hierop verder acteren.”

“Alle klanten waarmee ik werk zijn uniek. Iedereen heeft een andere behoefte. Mijn uitdaging in mijn functie als Adviseur Particulieren B is om het juiste product voor de juiste vraag te adviseren. De vraag die ik het meeste krijg heeft betrekking op het product van de klant: ‘Heb ik wel het juiste product, bestaat er een meer aansluitend product?’. Dit gaat van het hebben van een creditcard tot een verzekering. De economie trekt steeds meer aan er is sindsdien een toename van vragen met 20%. Klanten vragen weer een lening aan, iets wat een aantal jaar geleden vrij ondenkbaar was. De kennis die ik over al deze producten heb, probeer ik zo goed mogelijk aan mijn collega’s over te dragen. Ik word in mijn functie als Adviseur Particulieren B als klankbord gebruikt, iets wat ik heel erg leuk vind. Daarin zit denk ik ook het verschil tussen iemand die in loondienst is en iemand die gedetacheerd wordt.”
Roger Pipper

Verschil vaste dienst en detachering
“Ik ben niet beter dan iemand in vaste dienst bij de bank. Wel ben ik bewuster bezig met mijn werk, als adviseur én coach binnen het team. Je wordt meer gehoord als je gedetacheerd wordt. Je mag meer vinden, meer zeggen. In de tijd dat ik in vaste dienst zat, werd er weleens links besloten terwijl ik rechts wilde gaan. Zoals dat in ieder bedrijf gaat. Dat is ook niet erg, maar brengt wel frustratie met zich mee. Als externe professional is er ruimte voor input. Er wordt naar mij geluisterd en Octas denkt daarin met mij mee.”

Het hele interview met Roger Pipper is te lezen in het Octas-magazine, exclusief voor Octas-professionals. Octas-professional worden? Kijk hier voor het vacatureaanbod van Octas.