Roland Berger: Topmanagers verwachten Griekse exit

25 september 2012 Consultancy.nl

61% van wereldwijde directieleden en CEO’s vinden het vertrek van Griekenland uit de eurozone aannemelijk. Een derde van de Europese en Japanse bedrijven heeft al noodvoorzieningen getroffen voor het geval de monetaire unie ineenstort. Dit blijkt uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants onder topmanagers van 5.000 bedrijven wereldwijd.
 
Download het onderzoek ‘Sovereign debt crisis – Effects on financing an the real economy
 
Griekse exit aannemelijk
Van de ondervraagde bedrijven verwacht 61% van de respondenten dat een vertrek van Griekenland uit de eurozone aannemelijk is. 31% verwacht daarentegen dat een Griekse exit een direct gevolg zal zijn van het omvallen van de monetaire unie.
 
Roland Berger - Griekenland uit Europa
 
In Europa hebben 35% van de bedrijven al noodvoorzieningen getroffen voor het geval de monetaire unie ineenstort. Opvallend is dat centraal en oost Europese bedrijven (CEE) minder goed voorbereid zijn – 26% versus 39% van bedrijven in zowel noord-west (NWE) als zuid-west (SWE) Europa.
 
Roland Berger - Euro
 
Dieptepunt moet nog komen
Vorige week bleek al uit onderzoek van Roland Berger dat 84% van de Europese en Japanse bedrijven vreest dat het dieptepunt van de financiële crisis nog moet komen.

Nieuws

×