Funding Circle en Credion gaan samenwerking aan

25 februari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Online marktplaats voor zakelijk krediet Funding Circle en financieringsadviesbureau Credion zijn onlangs een samenwerking aangegaan. Samen willen zij de kans op financiering van MKB-ondernemingen vergroten, en beloven zij binnen 48 uur duidelijkheid te geven over de mogelijkheden voor zakelijk krediet.

De financiële sector is als gevolg van strengere regels voor het uitgeven van krediet sinds de financiële crisis terughoudender als MKB-ondernemingen een leningaanvraag doen. Omdat het voor ondernemingen lastiger is geworden een zakelijk krediet te krijgen bij de bank, zijn een groeiend aantal nieuwe spelers in de zakelijke kredietmarkt gestapt. Een van deze spelers is Funding Circle Nederland, een online marktplaats die investeerders en MKB-ondernemingen bij elkaar brengt, en die onlangs zijn eerste verjaardag vierde. Als alternatieve financieringsvorm heeft Funding Circle één duidelijke missie: het verouderde banksysteem vernieuwen en het bieden van aantrekkelijke voorwaarden voor iedereen.

Funding Circle en Credion gaan samenwerking aan

Samenwerking met Credion
Om een breder netwerk van kredietzoekende bedrijven te bereiken is Funding Circle onlangs een samenwerking aangegaan met Credion. Credion is een adviesbureau dat is opgericht in 2001 en zich uitsluitend richt op het ondersteunen van bedrijven bij het aantrekken van vreemd vermogen. Door heel Nederland heeft Credion ruim 45 vestigingen, waarmee de adviesorganisatie een landelijke dekking heeft om ondernemingen te begeleiden in hun contact met banken en alternatieve financieringspartijen. “Door ondernemers de mogelijkheid te bieden in contact te komen met investeerders, geven wij de ondernemer de kans om door te gaan met ondernemen”, aldus Carlo van der Weg, directeur Credion Associatie.

Samen gaan Credion en Funding Circle het MKB financieringskansen bieden in de vorm van bedrijfsleningen van €10.000 tot €250.000. “Door samen te werken met Funding Circle kunnen we het MKB nog een unieke partij bieden als financieringsoplossing”, aldus Van der Weg. In het persbericht doen de twee partijen de belofte om binnen 48 uur duidelijkheid te geven over de mogelijkheden voor zakelijk krediet. Dat is veel sneller dan bij een bank, stelt Yannick Geurtsen, Sales Manager bij Funding Circle.