ABN AMRO Private Banking opent bijkantoor in Spanje

05 februari 2016 Consultancy.nl

Na meer dan dertig jaar aanwezigheid van ABN AMRO Private Banking in Spanje is het representative office in Marbella vanaf december 2015 officieel ingeschreven als bijkantoor. Onlangs vierde de bank de opening van het bijkantoor, waar de private banking klanten van ABN AMRO in Spanje voortaan terecht kunnen. Eerst moesten zij worden doorverwezen naar bijkantoren in andere Europese landen.

Voor ABN AMRO is Private Banking internationaal gezien een van de kernactiviteiten. De internationale Private Banking divisie is de grootste in Nederland en verder onder meer actief in Frankrijk en Duitsland, respectievelijk onder de namen Neuflize OBC en Bethmann Bank. Ook in Spanje was ABN AMRO lange tijd actief. “We zijn al meer dan dertig jaar aanwezig in Spanje”, aldus Kurt Looyens die sinds september 2015 dienst doet voor ABN AMRO als Country Executive Spain.

ABN AMRO opent kantoor in Marbella

ABN AMRO in Spanje
Tot 2008 was ABN AMRO in Spanje actief als een full licence branche. De bank had kantoren in de Spaanse hoofdstad Madrid, evenals in Barcelona. In 2008 werd dit deel van de bank echter verkocht aan de Royal Bank of Scotland (RBS), die in 2007 ook al onderdeel was van het RFS consortium dat ABN AMRO overnam. Vanaf dat moment had ABN AMRO geen officiële bijkantoren meer in het Zuid-Europese land.

Tot voorkort moest de bank het in Spanje doen met een representative office in Marbella. Private Banking klanten van ABN AMRO in Spanje konden niet in Spanje worden geholpen, en werden daarom doorverwezen naar bijkantoren in andere Europese landen. Per december 2015 kunnen zij echter weer in Spanje terecht. Het representative office in Marbella, gevestigd in de haven Puerto Banús, is sinds die maand ingeschreven bij de Spaanse centrale bank, Banco de España, als officieel bijkantoor. De opening van het kantoor werd onlangs gevierd met onder meer een flamenco-optreden tijdens een feest met zo’n 200 aanwezigen.

Jeroen Rijpkema, CEO van ABN AMRO Private Banking International: “Dit is een belangrijke stap in ons streven naar duurzame groei voor World Citizen Services in Spanje. Met een bijkantoor kunnen wij onze klanten beter bedienen.” Looyens voegt toe dat Marbella een belangrijke locatie is voor private banking klanten met een huis in Spanje. “We kunnen ze nu op ons kantoor in Marbella verwelkomen en hoeven ze niet meer door te verwijzen naar onze collega’s in andere Europese landen.” Looyens benadrukt wel dat, ondanks dat de bank opnieuw een branch-licentie heeft in Spanje, er geen nieuwe rekeningen geopend kunnen worden voor klanten. Het kantoor is hoofdzakelijk bedoeld voor de – extra – World Citizen dienstverlening voor mensen die reeds klant zijn van ABN AMRO Private Banking.

Nieuws

×