Ordina ontwikkelt systeem voor hypotheekadviseurs

21 februari 2012 965

Ordina en Omniplan gaan samenwerken met als doel om financiële intermediairs een geïntegreerde oplossing voor financieel advies te bieden. Daarmee zou het intermediair klanten proactief kunnen adviseren over hun hypotheek en gerelateerde financiële producten - van de oriëntatiefase tot en met oversluiten.

De oplossing bestaat uit het Enterprise Adviesplatform van Omniplan naadloos gecombineerd met de ATvance Suite van Ordina. Het geïntegreerde systeem combineert een front-, mid- en backoffice systeem met diepgaande kennis van financiële producten. In een webportal kunnen klanten eerst zelf informatie over hun hypotheek inzien, inclusief de stand van hun hypotheek, financieringsmogelijkheden en gekoppelde verzekeringen. Met deze informatie wordt de klant in staat gesteld zelfstandig en eenvoudig advies in te winnen bij de financieel dienstverlener. Het systeem biedt financieel dienstverleners echter ook de mogelijkheid om proactief klanten te adviseren wanneer de situatie hierom vraagt. Zo selecteert het systeem bijvoorbeeld automatisch die klanten waarvan de hypotheek binnenkort verlengd dient te worden en genereert het een nieuw voorstel dat uiteraard geheel op maat is aan te passen.

Reactie van Ordina
“In deze tijd, waarin klanten steeds kritischer worden richting hun financieel dienstverlener, is het van cruciaal belang dat financieel dienstverleners hun klanten proactief een passend advies kunnen geven”, aldus Mike Gries, directeur van de unit Finance Solutions van Ordina. “Daarmee kunnen zij klanten binden, behouden en meer vertrouwen creëren. De oplossing die wij in samenwerking met Omniplan bieden, zet de klant centraal in het financieel adviesproces. Daarmee biedt het financiële dienstverleners de mogelijkheid om hun klanten proactief, een integraal advies over hun financiële toekomst te kunnen geven.”

Reactie van Omniplan
“De mogelijkheden van ons Enterprise Adviesplatform worden volledig benut bij een goede integratie met de Mid- en Backoffice”, aldus Dick Verhaar, algemeen directeur van Omniplan. “Door de samenwerking met Ordina geven wij verder invulling aan onze visie: Klantgestuurd Adviseren. Met het Enterprise Adviesplatform bieden we een integrale omgeving die de adviseur en de klant leidt door slim ingerichte adviesprocessen en ondersteuning geeft aan een multichannel marktbenadering. Gedurende het adviesproces heeft de klant altijd inzicht en overzicht in zijn financiële situatie. En de klant kan meedraaien aan de “knoppen” om te komen tot het beste advies. Samen met Ordina bieden wij onze klanten een uitstekende oplossing.”

Nieuws

×

Meer nieuws over