Zanders krijgt AFM vergunning voor financieel advies

18 augustus 2011 Banken.nl 1 min. leestijd

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Zanders een vergunning gegeven voor het geven van advies over financiële instrumenten.

Adviseren in financiële instrumenten
De AFM-vergunning heeft betrekking op het aanbieden van de dienst ‘adviseren in financiële instrumenten’ aan professionele en niet-professionele klanten. Dat houdt in dat Zanders op instrument-niveau gesteund door de toegekende vergunning mag adviseren over geld- en kapitaalmarkt-instrumenten, beleggingsfondsen en de inzet van specifieke derivaten om risico’s af te dekken.

Beter advies aan klanten
De vergunning geeft Zanders de mogelijkheid om klanten beter te adviseren. Bart-Jan Wittenberg, partner bij Zanders: “Ik zie de AFM-vergunning vooral als een bevestiging van onze professionaliteit. De vergunning stelt ons in staat om onze dienstverlening te verbreden en te verdiepen”, aldus Bart-Jan Wittenberg. “Klanten willen steeds specifieker geadviseerd worden. We hebben de vergunning aangevraagd omdat we steeds vaker merkten dat we beperkt werden in onze adviesmogelijkheden. We konden klanten in principe prima van advies voorzien, maar zonder toestemming van de AFM werd dat lastig. Deze vergunning brengt daar verandering in.”

Over de Autoriteit Financiële Markten
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) bevordert eerlijke en transparante financiële markten. De AFM is de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan cliënten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten.

Over Zanders
Zanders is een adviesbureau gespecialiseerd in de kennisgebieden treasury management, risico-management en corporate finance. Het adviesbureau heeft circa 150 consultants verspreid over vestigingen in Nederland, België, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.