Crowdfunding Day: De beste crowdfunding campagnes

15 mei 2015 Banken..nl

Tijdens Crowdfunding Day - dat dinsdag 12 mei plaats vond in Amsterdam - zijn de Crowdfunding Awards uitgereikt voor de beste crowdfunding campagnes van het afgelopen jaar. De campagne voor de WakaWaka Base, een oplader op zonne-energie, is uitgeroepen tot publiekswinnaar. Andere prijswinnaars zijn onder andere Snappcar, Donner en Combi Isolatie.

Crowdfunding neemt steeds meer in prominentie toe in de financieringsmarkten van Europa. "Waar crowdfunding begon als een kleinschalig initiatief om creatieve projecten te financieren is het in korte tijd uitgegroeid tot een miljardenindustrie,” aldus mede‐initiatiefnemer van Crowdfunding Day Simon Douw van Douw&Koren. De afgelopen jaren is in Nederland meer dan €100 miljoen aan bedrijfsfinanciering opgehaald met crowdfunding.

Crowdfunding Day 2015

Crowdfunding Awards
Crowdfuding Day stond in het teken van toonaangevende platforms, succesvolle campagnes en invloedrijke sprekers uit de crowdfundingsector. Daarnaast werden op het grootste crowdfunding evenement van Europa de Crowdfunding Awards uitgereikt voor de beste crowdfunding campagnes van 2014.

De campagne voor de WakaWaka Base, een oplader op zonne-energie, is tijdens Crowdfunding Day uitgeroepen tot publiekswinnaar van de Crowdfunding Awards van 2014. Het bedrijf van Maurits Groen en Camille van Gestel haalde de meeste stemmen op Sprout.nl. De algemene winnaar bij de juryprijs is autodeelplatform Snappcar. Zorg-startup Mantelaar kreeg de Pioneer-award, voor de pionier die crowdfunding op de kaart heeft gezet binnen een nieuwe niche. De campagne voor boekwinkel Donner werd beloond met de Crowd Power-award, voor de campagnie die de crowd op een toonaangevende wijze enthousiast heeft gemaakt. Combi Isolatie heeft crowdfunding op de meest inspirerende wijze als deelfinanciering gebruikt en krijgt daarvoor de Fusion Finance-award.

Nieuws

×

Meer nieuws over