SNS is gestart met uitrol contactloos betalen

18 februari 2015 546

SNS klanten krijgen bij vervanging van hun oude bankpas een betaalpas met NFC-chip. Dankzij de geïmplementeerde techniek kan dan contactloos worden betaald. Vanaf maart dit jaar gaat SNS Bank bestaande passen actief omruilen. Naar verwachting zullen alle actieve bankpassen voor aankomende zomer zijn vervangen. De betaalpassen krijgen direct een heel nieuw uiterlijk in de paarse stijl van SNS Bank.

Grote veranderingen in het betalingsverkeer

Patrick Kuijsters, directielid bij SNS Bank gelooft dat de NFC-chip voor grote veranderingen gaat zorgen in het betalingsverkeer. “Contactloos betalen is een veilig en betrouwbaar alternatief voor het doen van kleinere betalingen. Handig als je bijvoorbeeld een kop koffie of een kleine boodschap wilt afrekenen”, zegt Kuijsters.

SNS - Contactloos betalen

Onderzoeken mogelijkheden smartphone

SNS liet ook weten bezig te zijn met het onderzoeken van de mogelijkheden om te betalen met de smartphone. De bank verwacht in de loop van dit jaar hierover meer te kunnen vertellen. Behalve de mobiele telefoon gaan ook andere mobiele apparaten een belangrijke rol vervullen in het betalingsverkeer. Dat is ook één van de redenen waarom SNS Bank als eerste bank in Nederland de saldocheck voor de Smartwatch heeft geïntroduceerd.

Contactloos betalen

Contactloos betalen is een vorm van pinnen waarbij voor bedragen tot €25 geen pincode hoeft te worden ingetoetst. Bij bedragen daarboven is wel het intoetsen van de pincode vereist. Er kan maximaal €50 achtereenvolgens contactloos zonder pincode worden afgerekend. Betaalautomaten en betaalpassen die geschikt zijn voor contactloos betalen kunnen herkend worden aan het speciale logo.

Nieuws

×