Geen personeelskorting nieuwe ABN medewerkers

09 december 2014 Banken..nl

Na ING en NN stopt ook ABN AMRO met de personeelskorting op nieuw af te sluiten hypotheken. Medewerkers die na 31 december 2014 in dienst treden ontvangen geen korting meer. Zij betalen het tarief dat de bank ook haar klanten biedt.

ABN AMRO maakt deze keuze omdat het past in het huidig tijdbeeld en omdat het in lijn is met de maatschappelijke wens om personeelsvoordelen te beperken. Voor huidige ABN AMRO medewerkers blijft de personeelskorting van kracht gedurende de looptijd van de hypotheek. Dat geldt ook voor het verlengen van de rentevaste periode of als medewerkers besluiten hun hypotheek mee te nemen naar een nieuwe woning. Voor bestaande medewerkers die een hypotheek willen afsluiten geldt volgend jaar nog een overgangsregeling.

60.000 voordeelregelingen
Eerder werd al bekend dat banken en verzekeraars een einde willen maken aan de kortingen die personeel in de financiële sector krijgen op hypotheken en verzekeringen. Deze voordelen maken traditioneel deel uit van het arbeidsvoorwaardenpakket. Momenteel bieden banken en verzekeraars deze voordeelregelingen aan hun medewerkers. De korting op de hypotheektarieven dat werknemers betalen voor hun hypotheek kan oplopen tot wel 30%. Uit het onderzoek van het FD blijkt dat meer dan 60.000 medewerkers gebruik maken van dergelijke voordelige regelingen. Volgens het FD kost dit de banken en verzekeraars jaarlijks naar schatting €115 miljoen.

Nieuws

×