Britse bank Lloyds Bank schrapt 9.000 banen

24 oktober 2014 932

De Britse bank Lloyds Bank gaat de komende drie jaar 9.000 banen schrappen. Dat komt overeen met naar schatting 10% van het huidige personeelsbestand.

Volgende week banenreductie bekend

Volgende week zal tijdens de presentatie van de derdekwartaalcijfers van Lloyds Banking Group, waarschijnlijk ook het voornemen tot banenreductie bekend worden gemaakt. Ingewijden verwachten dat de grootste hypotheekverstrekker van Groot-Brittannië dan ook bekend zal maken hoeveel vestigingen er gesloten zullen worden. Ook verwacht men dat de Britse bank verder details over het driejarenplan bekend zal maken. De definitieve aantallen moeten nog formeel worden vastgesteld, volgens de bronnen

Lloyds Bank

Tweede reorganisatie ronde

De Britse krant The Times meldde al eerder deze maand dat Lloyds Bank van plan is om een fors aantal personeelsleden te ontslaan. De Britse bank zou het accent meer willen leggen op digitalisering en automatisering, omdat steeds meer klanten hun bankzaken online regelen. Hoewel het banenverlies veel kleiner zal zijn dan bij de reorganisatie die volgde op de crisis en staatsinterventie in 2008, is er toch ook nu sprake van een flinke ontslagronde. Bij de eerste reorganisatie als gevolg van de bankencrisis moesten meer dan 30.000 werknemers het financiële concern verlaten.

Geloof in concurrentievoordeel digitalisering

Topman António Horta-Osório heeft in een eerder stadium al eens duidelijk gemaakt dat hij sterk gelooft in verdere digitalisering en automatisering. De topman vindt dit van essentiieel belang om goed tegenwicht te kunnen bieden aan rivalen als Barclays en de Britse tak van Santander. Bij Lloyds Bank, dat in het Verenigd Koninkrijk een netwerk heeft van meer dan 2.000 vestigingen, werken nu nog zo’n 88.000 werknemers. In 2009 heeft Lloyds Bank Bank of Scotland overgenomen. Hierdoor is de grootste consumentenbank van Groot-Brittannië ontstaan.

In Nederland vol inzetten op hypotheken

In Nederland gaat Bank of Scotland verder onder de naam Lloyds Bank en is de bank haar hypotheekactiviteiten aan het uitbreiden. Lloyds Bank wil profiteren van de opleving van de woningmarkt in Nederland. De Britse bank ziet de hypotheekaanvragen stijgen en gaat de concurrentie aan met naar eigen zeggen scherpe tarieven.

Nieuws

×

Meer nieuws over