Bonus corporate finance bankiers stijgt naar £337.000

15 september 2014 939

De bonussen van de corporate finance bankiers in Londen zijn dit jaar met 30% gestegen naar £337.000 (zo'n €420.000). Dit is een gevolg van de hogere winsten van de corporate finance afdelingen binnen de grote investment banks in Londen. Investment banks verschuiven hun aandacht steeds meer van hun trading activiteiten naar advisering bij fusies, overnames en beursintroducties. Dat meldt de Financial Times.

Jarenlang hebben corporate financiers in de schaduw gestaan van hun trading collega's. Nu de markt van fusies, overnames en emissies aantrekt leggen de investment bank echter meer de focus op corporate finance. Daar waar de grote zakenbanken nog steeds afscheid nemen van hun tradingspecialisten meldt de Financial Times dat onder meer Barclays, Citigroup, UBS en Nomura op zoek zijn naar senior corporate finance adviseurs.

Bonus Corporate Finance Bankiers stijgt

Deze verschuiving van trading naar corporate finance heeft ook gevolgen voor de beloning van de bankiers in deze vakgebieden. De bonussen van corporate financiers zijn met eenderde gestegen naar £337.000 terwijl de bonussen van hun trading collega's met eenvijfde is gedaald. De beloning van trading specialisten ligt ondanks de daling wel hoger op £373.000.

Nieuws

×