Citigroup verhoogt het vaste salaris van medewerkers

02 september 2014 453

Citigroup is de laatste grote bank die het vaste salaris van honderden medewerkers in Europa verhoogd ter compensatie van het Europese bonusplafond. Dat meldt de Financial Times. Veel concurrenten gingen Citigroup al voor.

De Amerikaanse bank heeft 600 van haar Europese medewerkers laten weten dat ze een vaste maandelijkse betaling ontvangen in aanvulling op hun huidige vaste salaris. Deze aanvulling is een compensatie voor de verplichte beperking van hun variabele beloning. Met deze verhoging zou de totale beloning van deze medewerkers weer in lijn zijn met hun collega's uit Amerika en Azië.

Citigroup kantoor

Nieuwe bonusstructuren bij de grootste banken

Ook de concurrenten van Citigroup hebben vergelijkbare bonusstructuren ingevoerd, ook wel bekend als de 'role-based pay'. De aanvullingen op het vaste salaris zijn afhankelijk van senioriteit, tellen niet mee voor pensioenen en bonussen en kunnen jaarlijks naar boven of beneden worden aangepast.

Banken die deze methode van compensatie inmiddels hebben toegepast zijn onder andere Barclays, Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch, HSBC, Standard Chartered, Lloyds Banking Group en Royal Bank of Scotland.

Onderzoek bekrachtigd

Onderzoek van Towers Watson liet vorig jaar al zien dat banken ernaar zullen streven het bonusplafond via omwegen onderuit te schoppen. Zo gaf slechts 7% van de ondervraagde P&O adviseurs aan dat de maatregelen omtrent de nieuwe wetgeving inderdaad tot versobering van beloningen zou lijden. Daarentegen gaf 53% van de respondenten aan dat het salaris verhoogd zal worden ter compensatie. Dat is in lijn met onderzoek van Mercer, waarbij tevens 53% van de ondervraagde financiële instellingen aangaf van plan te zijn het bonusplafond te omzeilen door de bonussen te compenseren met overige voorwaarden.

Nieuws

×

Meer nieuws over