CIO ING IM ziet geen issues strengere bonuswetgeving

12 augustus 2014 549

Nederland kent vanaf begin volgend jaar de strengste bonuswetgeving van Europa. Toch maakt Hans Stoter, chief investment officer van ING Investment Management, zich geen zorgen over de gevolgen hiervan voor ING. 'Ik twijfel er niet aan dat we onze mensen kunnen blijven betalen zoals we dat behoren te doen”, aldus Stoter in een interview met de Financial Times.

Het Ministerie van Financiën is van plan om de bonussen voor bankmedewerkers te beperken tot 20% van het vaste salaris - veel strenger dan de 100% bonusrestrictie voor bankpersoneel elders in Europa. Alhoewel Stoter pleit voor een Europese level playing field denkt hij niet dat de Nederlandse bonuswetgeving voor problemen gaat zorgen. Stoter gelooft dat het ING zal blijven lukken om persoon aan te trekken in Nederland en in de 18 landen waar ING IM actief is.

Bonuswetgeving banken

"Zelfs binnen de Nederlandse context twijfel ik er niet aan dat we onze mensen kunnen blijven betalen zoals we dat behoren te doen”, aldus Stoter in een interview met de Financial Times. Stoter wijst erop dat de 20% restrictie waarschijnlijk wordt toegepast op het gemiddelde van een organisatie, niet per individu. Dit biedt volgens hem mogelijkheden om eventueel hogere bonussen te verstrekken.

Nieuws

×

Meer nieuws over