William De Vijlder benoemd tot hoofdeconoom BNP

30 juli 2014 940

BNP Paribas heeft de Belg William De Vijlder benoemd tot hoofdeconoom. De 54-jarige De Vijlder volgt de Fransman Jean-Philippe Cotis op. Dat meldt De Tijd. De Franse bank kiest De Vijlder uit eigen gelederen, de nieuwe hoofdeconoom was werkzaam als hoofdstrateeg bij de vermogensbeheerder BNP Paribas Investment Partners.

William De Vijlder

William De Vijlder begon zijn loopbaan bij de 'Economic Research’-divisie van de Belgische Generale Bank in 1987 en werd hoofdstrateeg van de vermogensbeheerafdeling in 1989. In 1999, bij de oprichting van Fortis Investments, werd hij Managing Director en Global Chief Investment Officer van dit filiaal. Toen Fortis Investments in 2010 fusioneerde met BNP Paribas Investment Partners werd hij CIO Partners en Alternatieve Beleggingen en vervolgens CIO Strategie en Partners, de rol die hij vandaag nog altijd waarneemt. Hij is lid van het Management Committee van BNP Paribas Investment Partners.

William De Vijlder - BNP Paribas

William is hoofddocent in financiën en economie aan de Rijksuniversiteit van Gent. Daarnaast is hij auteur van de blog ‘William’s world’ waarin hij geregeld het verloop van de financiële markten toelicht.

Nieuws

×

Meer nieuws over