ABN AMRO: Huiseigenaren kiezen weer voor koopwoning

22 mei 2014 957

Huiseigenaren zouden in groten getale (83%) weer kiezen voor een koopwoning als men nu zou verhuizen. Onder huurders is de animo om naar een koopwoning te verhuizen een stuk lager (27%). Meer dan de helft van de huurders (55%) zou bij verhuizing kiezen om te blijven huren. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1020 huishoudens, uitgevoerd door onderzoeksbureau djem, in opdracht van ABN AMRO.

Sparen voor de toekomst

De motivatie voor huiseigenaren om te kiezen voor een koopwoning komt vooral voort uit de overtuiging dat het sparen voor de toekomst is (59%). Circa 15% ziet een eigen huis als belegging en voor vermogensopbouw. Daarnaast is een groot deel van de ondervraagden (46%) van mening dat kopen goedkoper is dan huren. Ook eigen baas zijn over je huis wordt door een relatief grote groep (43%) genoemd als reden om te kiezen voor een koopwoning.

ABN AMRO - Huiseigenaren zijn tevreden

Kopersmarkt

De huidige woningmarkt wordt gezien als een kopersmarkt. 69% van de huishoudens vindt het een goed moment om een huis te kopen. Circa 85% van de huishoudens geeft aan dat het nu geen goed moment zou zijn om te verkopen. Bijna een derde van de respondenten (31%) geeft aan dat het vertrouwen in de woningmarkt de afgelopen zes maanden is toegenomen.

Huizenvergelijker

ABN AMRO introduceert de Huizenvergelijker. Deze geeft woningbezitters een indicatie of het nu een gunstig moment is om te verhuizen. De Huizenvergelijker kijkt naar de ontwikkeling van huizenprijzen in de buurt van de eigen en de gewenste woning, de ontwikkeling van de rente en hoe snel woningen in een bepaald gebied worden verkocht.

Nieuws

×

Meer nieuws over