De Volksbank organiseert tweedaagse hackathon op 23 en 24 mei

08 april 2019 Banken.nl

Op 23 en 24 mei organiseert de Volksbank voor de 6e keer een zogeheten hackathon, met als thema ‘The future of human banking’. 24 uur lang kraken studenten, klanten, geïnteresseerden en medewerkers hun hersens over innovaties die verschil maken voor klanten en de maatschappij. Voor het winnende idee is er ontwikkelcapaciteit en een mooie prijs.

Het woord hackathon is nog niet zo heel oud. Het is een samentrekking van de woorden ‘hack’ en ‘marathon’. In het wereldje komt het neer op een evenement waarbij allerlei IT-professionals werken aan technische oplossingen binnen een bepaald thema. In de praktijk komt dat neer op software-ontwikkelaars, websitebouwers, designers, programmeurs en iedereen die enigszins digitaal onderlegd is. Menig bedrijf organiseert zo’n hackathon, enerzijds omdat het praktische nieuwe inzichten oplevert, anderzijds is het vaak ook een dag vol vermaak en mogelijkheden voor netwerken.

De Volksbank organiseert tweedaagse hackathon op 23 en 24 mei

De hackathon van de Volksbank is breed toegankelijk voor studenten, klanten, geïnteresseerden en medewerkers. Deze aanpak past bij de manier waarop de Volksbank maatschappelijk wilt innoveren: open en samen met anderen. Zo hoopt ze vernieuwende ideeën op te doen hoe ze in de toekomst het verschil kunnen blijven maken voor klanten, de volgende generaties en de maatschappij.

Diverse challenges

Elk van de 4 merken van de Volksbank (ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS) heeft meerdere challenges waar aan deelgenomen kan worden voor het bedenken van een nieuw en, als het even kan, werkbaar concept. Elk merk richt zich daarbij op een onderwerp waarop het zich wil onderscheiden.

De hackathon vindt plaats in de Orangerie in Den Bosch. Teams mogen maximaal vijf personen groot zijn. De winnaars maken kans op mooie prijzen, waaronder een congres naar keuze in een willekeurig te kiezen Europese stad! En 500 ontwikkeluren om het concept verder te ontwikkelen.

Meer informatie over de challenges en de mogelijkheid om aan te melden is te vinden via de website van de Volksbank. 

Nieuws

×