Aantal vaste IT-vacatures bij banken en verzekeraars neemt af in 2019

18 februari 2019 Banken.nl

Het aantal vaste IT-vacatures bij banken neemt naar verwachting met zo’n 5% af in 2019. Dat stelt arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group (IG) op basis van ‘predictive recruitment’ algoritmes. In totaal staan er volgens IG dit jaar 2.510 IT-gerelateerde vacatures open bij banken en verzekeraars. ING heeft de grootste honger naar IT’ers. Software Engineers worden het meest gezocht, terwijl de gemiddelde tijd dat een IT-vacature open staat 69 dagen is.

De boodschap van arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group (IG) is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. In de media en in de wandelgangen is juist het schrijnende tekort aan computertechneuten meestal het onderwerp van gesprek. Digitale transformatie en een naar verwachting harde concurrentiestrijd met grote tech-bedrijven om het behoud van marktaandeel zijn hier de hoofdredenen van. Akkoord, een tekort blijft er zijn, maar de vraag naar vaste IT’ers neemt volgens IG licht af. Vaste IT'ers dus, een belangrijke voetnoot.

Eigen directe vraag daalt

“Je zou verwachten dat de vraag naar IT’ers bij de financiële dienstverleners een stuk groter zou zijn, gezien de technologische veranderingen die plaatsvinden en de noodklok die met betrekking tot schaarste vaak wordt geluid”, aldus Geert-Jan Waasdorp, oprichter van Intelligence Group. “Opvallenderwijs neemt de eigen directe vraag af. Tegelijkertijd werkt een veelvoud aan IT-gedetacheerden, flexwerkers en zzp’ers bij veel van de grote financiële dienstverleners, naast de IT die geoutsourced is.”

Aantal openstaande vaste IT-vacatures bij financiële dienstverleners 

Zoals hierboven zichtbaar heeft ING de meeste openstaande vacatures in 2019, net als in voorgaande jaren overigens. Intelligence Group becijfert deze getallen op basis van ‘predictive recruitment’ algoritmes. Dat kan op twee manieren uitgelegd worden. In de eerste plaats dat ING veel digitale initiatieven ontplooit waar veel handjes voor nodig zijn of anderzijds dat niemand voor ING wil werken. Dat tweede is evident niet het geval, want ING is een populaire werkgever in het algemeen en ook voor IT’ers specifiek. Dus blijft de eerste optie over. ING is uitermate actief op het gebied van digitale transformatie en de ontwikkeling van blockchain-initiatieven.

Nationale Nederlanden (NN) is de wellicht enigszins verrassend nummer #2 in het lijstje, met naar verwachting 340 openstaande IT-vacatures in 2019. Verrassend in die zin dat de instelling in omvang een stuk minder groot is dan nummers #3 en #4 van deze lijst, ABN AMRO en Rabobank. Dat zegt iets over de inspanningen die NN momenteel aan het leveren is op het vlak van digitale transformatie.

Aantal openstaande vaste IT-vacatures per financiële dienstverlener

Uit de gegevens van IG blijken de banken de grootste vraag voor vast IT-personeel uit te hebben staan. Door de jaren heen zijn de verhoudingen hier en daar iets veranderd en met name verzekeraars laten de laatste twee jaar een flinke toename zien in de vraag naar vaste IT’ers. 

Doorlooptijd gemiddeld 69 dagen

Dat het vinden van IT’ers niet eenvoudig is blijkt wel uit de gemiddelde doorlooptijd van een vacature. Die bedraagt volgens IG 69 dagen in de financiële sector. Ruim twee maanden dus. Gezien dat een gemiddelde is betekent het haast automatisch dat er ook vacatures zijn die drie of vier maanden of misschien nog langer open staan. De druk op recruitment-afdelingen zal hoog zijn, want de vijver waaruit gevist kan worden is klein, met bovendien veel kapers op de kust.

Interne ‘war for budget’

Recruitment heeft volgens IG niet alleen af te rekenen met recruiters van andere werkgevers, maar ook met andere afdelingen binnen het eigen bedrijf. “Niet het werkgeversimago, maar de lange en stroperige interne processen zijn het grootste probleem die financiële dienstverleners ondervinden in het aantrekken van vast IT-talent. Budgetten worden voornamelijk besteed aan gedetacheerderen en zzp’ers die relatief snel worden aangetrokken. Recruitment heeft daarentegen met beperkte budgetten en een lang intern recruitmentproces te maken. Naast de war for talent, heeft recruitment ook een interne ‘war’ te voeren”, aldus Geert-Jan Waasdorp, oprichter van Intelligence Group.

Gerelateerd:
Robert Bark van Accenture: technologie leidend in koers financiële sector
Ivar Wiersma over de blockchain-strategie van ING

Nieuws

×