Ook Vodafone lanceert dienst voor contactloos betalen

28 maart 2014 541

Naast de brede introductie van contactloos betalen van de Nederlandse banken dit voorjaar zet Vodafone nu ook in op contactloos betalen. Vanaf afgelopen donderdag maakt de provider contactloos betalen mogelijk aan de hand van een sticker op de telefoon of via de NFCip in de smartphone.

Banken en niet-banken zetten in op contactloos betalen

Na een succesvolle pilot van contactloos betalen in Leiden besloten Nederlandse banken om contactloos betalen breed uit te rollen. Zo maakte ING bekend dat haar klanten vanaf 15 april contactloos kunnen betalen door gebruik te maken van een bankpas met contactloos betalen functionaliteit.

Afgelopen donderdag lanceerde Vodafone een nieuwe dienst voor contactloos betalen, nog voor de brede introductie van contactloos betalen door banken.

Vodafone SmartPass

Contactloos betalen van Vodafone, de zogeheten SmartPass, werkt door middel van Near Field Communication (NFC)-technologie in de telefoon of een sticker met NFC-chip die op de telefoon wordt geplakt. Vodafone klanten met een smartphone uitgerust met NFC kunnen met een speciale simkaart gebruik maken van de Wallet-app. Niet Vodafone klanten of klanten zonder NFC smartphone kunnen een sticker met NFC-chip bestellen.

SmartPass is een prepaid V PAY-betaaldienst die samen met Visa is ontwikkeld. Omdat SmartPass prepaid is, kun je nooit meer geld uitgeven dan je er zelf op hebt gezet. Voor transacties boven de € 25 moet je een pincode invoeren. In Nederland kun je met Vodafone SmartPass onder andere contactloos betalen op NS-stations, Schiphol, in de Amsterdam Arena en bij meerdere vestigingen van bekende retailketens.

Rob Shuter, CEO van Vodafone Nederland: “Wij verwachten dat Nederlanders binnen vijf jaar alleen nog hun telefoon gebruiken om te betalen. Vandaag hebben wij een belangrijke stap gezet in het overbodig maken van de portemonnee en de komende tijd gaan wij er voor zorgen dat de portefeuille in de geschiedenisboeken verdwijnt. ”

De komende tijd zal Vodafone het aantal mogelijkheden voor consumenten verder uitbreiden onder de naam Vodafone Wallet. In deze virtuele portemonnee kunnen op termijn naast de SmartPass onder andere ook klantenkaarten, e-tickets, vervoersbewijzen en de sleutels voor je kantoor of hotel toegevoegd worden.  

Nieuws

×

Meer nieuws over