Franse bank beroofd met ouderwetse bankoverval

21 maart 2014 Consultancy.nl

Rond het afgelopen weekend is een bank in het Zuid-Franse Bessières slachtoffer geworden van een fysieke bankoverval. De overvallers groeven een tunnel naar de kluis van de bank en wisten er met een onbekend bedrag vandoor te gaan. Dit meldt de plaatselijke politie.

De roof is opmerkelijk te noemen aangezien fysieke bankovervallen bijna niet meer voorkomen anno 2014. En dat is niet vreemd, omdat in de high-tech tijd van vandaag van vingerafdrukherkenning, DNA onderzoek, digitalisering en technische beveiligingssnufjes overvallers zich niet meer wagen aan zo’n risicovolle onderneming. De pakkans is simpelweg te hoog.

Overval

Tunnel

De overvallers wisten via een gegraven tunnel en via een verlengde waterafvoer de kluis van de bank in een kelder te bereiken, alwaar ze de inhoud van de kluis leegroofden. Pas na het weekend, waarin de bank gesloten was werd de misdaad ontdekt door het personeel.

In Frankrijk heeft de overval veel weg van een overval zo’n 38 jaar geleden in de stad Nice. Toen werd de Société Général beroofd door de crimineel Albert Spaggiari, ook door middel van een tunnel naar de safe. Die overval staat in Frankrijk te boek als de ‘kraak van de eeuw.‘

Nieuws

×