ABN Amro betrokken bij Eyeworks-Warner Bros deal

26 februari 2014 Consultancy.nl

Recentelijk heeft het entertainmentbedrijf Warner Bros de Nederlandse branchegenoot Eyeworks overgenomen. De onderneming van Reinout Oerlemans staat alle vestigingen in vijftien landen, buiten de VS, af aan de Amerikanen, die naar verluidt een bedrag van ruim €200 miljoen hebben neergeteld voor het florerende mediabedrijf. De transactie werd onder meer begeleid door ABN Amro.

Drie jaar geleden was Eyeworks ook al op zoek gegaan naar een koper voor het bedrijf. Toendertijd werd tevergeefs Goldman Sachs ingeschakeld om vaart achter een mogelijke overname te zetten. Dat liep uiteindelijk op niets uit.

ABN AMRO - Eyeworks

ABN Amro

Dit keer nam ABN Amro de honneurs waar. Eyeworks was al jarenlang klant bij de bank, maar ABN adviseerde het mediabedrijf niet eerder bij een M&A deal. Executive Vice President bij ABN, Rutger van Nouhuys, gaf leiding aan het team dat het corporate finance advies verzorgde.

Voorrecht

Advocatenkantoor Allen & Overy was tevens betrokken bij de deal en reageerde opgetogen over de samenwerking met ABN: “Het was een voorrecht en ontzettend plezierig om met het ABN team in nauwe samenwerking met de oprichters van Eyeworks en hun interne team van zeer toegewijde professionals de deal te runnen”, aldus de teamleider van het internationale advocatenkantoor.

Nieuws

×