DNB landgoed nabij Barneveld in de verkoop

27 februari 2014 Consultancy.nl

Een eigen kasteel of landgoed voor zakelijke doeleinden lijkt steeds minder van deze tijd. De Nederlandsche Bank (DNB) wil daarom afstand doen van het eigen landgoed ‘de Pauwenhof’. Sinds eind januari staat het landgoed in de buurt van Barneveld te koop.

Niet meer rendabel

De Pauwenhof kent een rijke historie. Sinds de jaren ’50 werd De Pauwenhof ingezet als congres- en vergadercentrum voor werknemers van DNB. De centrale bank is niet de enige die een landgoed of kasteel van de hand wil doen. In het verleden deden onder meer ABN AMRO en Shell dat ook.  Na ruim zestig jaar wordt er een tijdperk afgesloten. Volgens een woordvoerder van DNB is de locatie niet langer rendabel.

DNB Landgoed

Geïnteresseerden

Over mogelijke kopers van het landgoed is de ingeschakelde bedrijfsmakelaar DTZ Zadelhof uit Rotterdam duidelijk: zowel particuliere als zakelijke geïnteresseerden kunnen zich aandienen. Tekeningen laten zien dat het onderkomen uitermate geschikt is voor een woonruimte en zelfs omgetoverd kunnen worden tot een hotel of wellnesscentrum. Het lommerrijke landgoed kent een oppervlakte van zo’n 60 hectare bos en heide, inclusief twee bowlingbanen, een tennisbaan en een binnenzwembad met sauna. Bovendien heeft de Pauwenhof een restaurant, ruim 36 hotelkamers en een buitenhuis.

Nieuws

×